Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

INTERNATIONAAL POPPENSPELFESTIVAL VAN SEVILLA: EEN BETOVEREND FEEST VAN POPPENKUNST

Sevilla, bekend om zijn rijke culturele erfgoed, organiseert momenteel het langverwachte Feria Internacional del Títere de Sevilla, ook wel bekend als het Internationale Poppenspelfestival. Dit fascinerende evenement, dat loopt van 9 mei tot 21 mei, belooft een betoverend spektakel te zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Met optredens van gerenommeerde nationale en internationale poppentheatergezelschappen transformeert dit festival traditioneel poppenspel in een onvergetelijke ervaring.

In tegenstelling tot de bekende Punch en Judy-shows op de pier van Blackpool, biedt het Internationale Poppenspelfestival van Sevilla een frisse kijk op deze kunstvorm. Het festival toont de diverse talenten van poppentheatergezelschappen van over de hele wereld. Met een combinatie van straatoptredens en voorstellingen in verschillende theaters in de stad kunnen bezoekers genieten van de creativiteit en vaardigheid van enkele van de beste poppenspelartiesten.

Dit festival, dat al aan zijn 43e editie toe is, biedt een indrukwekkende line-up van internationale en nationale gezelschappen. Zes internationale gezelschappen uit Colombia, Argentinië, Peru en Frankrijk bundelen hun krachten met vijftien nationale gezelschappen uit Catalonië, Madrid, Aragón, Valencia, Navarra, Murcia en Andalusië. Deze samenkomst van talent zorgt voor een levendig en divers programma, met verschillende poppentheater technieken zoals handschoenpoppen, muppets, stokpoppen, schaduwpoppenspel, draadpoppen en objectanimatie.

Het festival biedt een scala aan voorstellingen die geschikt zijn voor diverse leeftijdsgroepen en interesses. Van het Chatungla kinder-'junkfestival' gepresenteerd door het in Murcia gevestigde Teatro Silfo in het Alameda Theater tot La reina del Arga van Estefanía de Paz Asín, waarin de geschiedenis van het circus wordt verkend in La Fundición. Er is voor ieder wat wils. Opmerkelijk is ook dat het festival schoolvoorstellingen en cursussen over Catalaans handschoenpoppenspel biedt, om zo de waardering voor poppentheater bij jongere generaties te bevorderen.

Naast de betoverende voorstellingen organiseert het festival ook twee interessante tentoonstellingen van 10 mei tot en met 20 mei. In het Centro Cívico Las Sirenas kunnen bezoekers de tentoonstelling 'Títeres caracartón - Sculptures in movement' verkennen, die hen meeneemt op een reis door de creatie van personages en scenografieën. Ondertussen toont de tentoonstelling 'El Grillow Títeres' in Teatro Alameda de geschiedenis en de traject van het bedrijf El Grillo, opgericht in 1990, gepresenteerd door de Asociación Cultural Bomborombillo uit Cabra, Córdoba.

De toegangsprijzen van het festival zijn toegankelijk, waarbij de meeste shows gratis zijn of slechts 4 euro per ticket kosten. Deze betaalbaarheid, gecombineerd met het opmerkelijke scala aan voorstellingen en tentoonstellingen, zorgt ervoor dat bezoekers zich volledig kunnen onderdompelen in de betoverende wereld van het poppenspel zonder de bank te breken.

Het Seville International Puppet Festival is niet alleen een viering van een oude kunstvorm, maar ook een getuigenis van de creativiteit en innovatie van het poppenspel in het moderne tijdperk. Of je nu een fervent liefhebber bent van het poppenspel of gewoon nieuwsgierig bent naar deze magische wereld, dit festival is een evenement dat je niet mag missen en belooft zowel kinderen als volwassenen te boeien, te vermaken en een blijvende indruk achter te laten. Mis deze buitengewone culturele ervaring in het hart van Seville niet!

Hier is een overzicht van wat er gebeurt, waar en wanneer:

• 12 mei: Chatungla kinder-'junk festival', een onverwachte safari-reis met deelname van het publiek, gebracht tot leven door Teatro Silfo uit Murcia in het Alameda Theater. 

• 13 mei: Het festival verplaatst zich naar La Fundición, waar het Sevilliaanse bedrijf Desguace Teatro Pepo y Pepe zal presenteren voor het publiek van vijf tot elf jaar oud. 

• 13 en 14 mei: Straatvoorstellingen van de Franse groep Pelele op de Alameda de Hércules. 

• 14 mei: Sala Cero zal Rojo presenteren, een show van het in Jaén gevestigde bedrijf La Canela, die een nieuwe draai geeft aan de traditionele rol van de duivel en heksen. 

• 14 mei: Publiek van alle leeftijden is uitgenodigd in La Fundición om te genieten van La reina del Arga, gepresenteerd door Estefanía de Paz Asín uit Navarra. Deze show richt zich op de geschiedenis van het circus en combineert verschillende technieken en artistieke talen. 

• 15 mei: Schoolvoorstelling in het Centro Cívico Su Eminencia door studenten van Petit Teatro in Málaga. 

• 16 mei: Schoolvoorstelling in het Centro Cívico Torreblanca door studenten van Petit Teatro in Málaga. 

• 18 mei: Voorstelling in de Factoría Cultural door het Colombiaanse bedrijf Jabrú Teatro de Títeres. 

• 19 mei: Voorstelling in het Centro Cívico Bellavista door het Colombiaanse bedrijf Jabrú Teatro de Títeres. 

• 20 en 21 mei: Het veelbekroonde El soldadito de plomo (Omar Álvarez Títeres, Argentinië) zal een show opvoeren die wordt aanbevolen voor het publiek vanaf 4 jaar in La Fundición. Dit is een introductie tot poëzie voor kinderen, terwijl het volwassenen de mogelijkheid biedt om de subtiliteit van het spel te herontdekken. 

• 20 en 21 mei: Sala Cero zal twee voorstellingen van 'Con un kilo de harina' presenteren, en de Alameda de Hércules zal Sienta la Cabeza opvoeren, door het gelijknamige Catalaanse bedrijf. De laatste is een show van artistiek kapperswerk op het ritme van een exotische soundtrack die het publiek uitnodigt om deel te nemen aan een unieke esthetische transformatie en ongelooflijke personages te creëren.

Tentoonstellingen van 10 tot 20 mei: 

• Centro Cívico Las Sirenas: Het centrum zal de tentoonstelling 'Títeres caracartón' - Sculpturen in beweging - hosten, die het proces van het creëren van personages en scenografieën volgt. 

• Teatro Alameda: El Grillow Títeres is de titel van een tentoonstelling georganiseerd door de Asociación Cultural Bomborombillo uit Cabra

Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Beyzaa Yurtkuran: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/man-mensen-vrouw-kunst-14934266/

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram