Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Internationale vrouwendag: María Zambrano

De Wijsheid van María Zambrano: Geluk in Poëzie en Proza

María Zambrano, de Spaanse dichteres en filosofe (1904-1991), stelt dat geluk schuilt in een dichterlijke benadering van het leven, die zich richt op het concrete. Haar gedachtegoed ontleent ze aan haar ballingschap tijdens het Franco-regime, waar ze de waarde van de Spaanse cultuur leerde kennen en wilde behouden.

Geluk in de Spaanse Cultuur

Volgens Zambrano ligt geluk niet in de filosofie, maar in proza en poëzie, kunst en cultuur, vooral binnen de Spaanse context. De Spaanse cultuur wordt gekenmerkt door een poëtische rede, die zich overgeeft aan wat zich voordoet zonder weerstand te bieden.

De Kracht van de Verliefde Dichter

Zambrano beschrijft de dichter als iemand die het leven aanvaardt zonder het te willen doorgronden, in tegenstelling tot de filosoof. Door liefde voor zijn ervaringen en omgeving uit te drukken, creëert de dichter een band tussen mensen en maakt hij de wereld bewoonbaar.

Poëzie als Verzoening met Tijd

Poëzie biedt de mogelijkheid om van elk moment te genieten en zo geluk te ervaren, zelfs als het vergankelijk is. Zambrano erkent de melancholie van vergankelijkheid, maar ziet in de ervaring van tijd een constante bron van geluk en verzoening.

De Dialoog tussen Filosofie en Poëzie

Zambrano moedigt filosofen aan om inspiratie te vinden in poëzie voor het benoemen van wezenlijke gevoelens. Ze benadrukt het fundamentele verschil tussen de filosoof en de dichter, waarbij de dichter trouw blijft aan de realiteit zonder die te willen ontvluchten.

De Essentie van Poëzie: Vrijheid en Eenheid

In tegenstelling tot filosofie streeft poëzie niet naar bezit en controle over haar onderwerp. Elk woord in poëzie vereist afstand van de realiteit, wat tegelijkertijd een bevrijding betekent voor degene die het uitspreekt. Poëzie brengt een soort eenheid voort, zelfs in de schijnbare veelheid van verschijningen.

In de woorden van María Zambrano wordt duidelijk dat geluk te vinden is in de acceptatie van het leven zoals het is, en dat poëzie een krachtig middel is om deze acceptatie te bereiken.


Meer Spanje nieuws, klik hier

foto:  Parque María Zambrano - Vélez-Málaga

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram