Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Is het een goed moment om vastgoed te kopen in Spanje? Inzichten voor de zomer van 2023

Terwijl de vastgoedmarkt in Spanje nog steeds veel aandacht trekt, vragen veel potentiële kopers zich af of de zomer van 2023 een goed moment is om te investeren in Spaans vastgoed. Hoewel inflatie in heel Europa hoog blijft en variabele hypotheken naar verwachting duurder zullen worden door een op handen zijnde renteverhoging van de ECB, zijn vastgoedexperts van mening dat de markt in Spanje relatief stabiel zal blijven. In dit artikel bekijken we de huidige trends en geven we inzicht in de vastgoedmarkt in Spanje voor de zomer van 2023.

Stabiliteit op de Vastgoedmarkt

Deskundigen voorspellen dat de vastgoedmarkt in Spanje gedurende de zomer van 2023 stabiel zal blijven, met enkele uitzonderingen in zeer gewilde toeristische bestemmingen, zoals de Middellandse Zeekust en de eilanden, waar de prijzen iets hoger zijn. Over het algemeen is de prijs van huizen in het eerste kwartaal van 2023 slechts met 0,6% gestegen. Bovendien is de jaar-op-jaar prijsgroei vertraagd tot 3,5% in vergelijking met 5,5% in 2022, wat wijst op een stabiele markt.

Factoren die de Vraag Beïnvloeden:

Verschillende factoren dragen bij aan het stabiele vooruitzicht van de Spaanse vastgoedmarkt. Inflatoire druk, stijgende rentetarieven en de afname van spaargeld van huishoudens zorgen ervoor dat de vraag naar huisvesting afneemt. Deze factoren, samen met de toenemende moeilijkheid om hypotheken te verkrijgen, duiden erop dat de vraag gedurende 2023 kan afzwakken. Naarmate de vraag afneemt, bestaat de mogelijkheid van prijsstijgingen tot 2% gedurende het jaar.

Impact van Rentevoeten en Inflatie:

De renteverhogingen, die dit jaar naar het maximum van 3,75% van de Europese Centrale Bank (ECB) stijgen, zullen waarschijnlijk doorgaan. De toekomstige verhogingen worden echter verwacht kleiner te zijn, ongeveer 0,25 basispunten per keer. Naarmate de rentetarieven en inflatie stijgen, zal de vraag naar huizen in Spanje waarschijnlijk afnemen. Deze afname van de vraag kan een neerwaartse druk op de prijzen uitoefenen.

Betaalbare Locaties om te Overwegen:

Wat betreft betaalbaarheid zijn de prijzen van vastgoed in grote steden in Spanje over het algemeen lager dan die langs de Middellandse Zeekust. Echter, zelfs binnen gebieden met een hoge vraag, is er aanzienlijke variatie in de kosten van huisvesting. Zo is de prijs per vierkante meter ongeveer 1.328 euro in Castellón en 1.465 euro in Murcia. In populaire bestemmingen zoals Palma de Mallorca kunnen kopers rekenen op ongeveer 3.966 euro per vierkante meter, terwijl de prijs in Malaga ongeveer 2.989 euro per vierkante meter is. De Canarische Eilanden bieden ook verschillende prijzen, variërend van 2.365 euro per vierkante meter in Las Palmas tot 1.961 euro per vierkante meter in Santa Cruz de Tenerife.

Gezien de huidige marktomstandigheden en de meningen van experts, biedt de zomer van 2023 een relatief stabiele omgeving voor het kopen van vastgoed in Spanje. Hoewel inflatie en stijgende rentetarieven de vraag kunnen beïnvloeden en mogelijk tot lichte prijsstijgingen kunnen leiden, wijst de algehele trend op stabiele vastgoedprijzen gedurende het jaar. Het is de moeite waard om minder dure gebieden te verkennen, zoals steden en regio's die verwijderd zijn van de drukbezochte kustlijnen, om meer betaalbare opties te vinden. Zoals altijd moeten potentiële kopers grondig onderzoek doen en professioneel advies inwinnen om weloverwogen beslissingen te nemen over hun vastgoedinvesteringen in Spanje.
Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Oleksandr Canary Islands: www.pexels.com/nl-nl/foto/aanbod-hand-gebouw-kantoor-7599735/

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram