Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Kunst en cultuur: de XVII fiesta en el aire in Arriate

Save the date: Arriate, 13 - 15 oktober 2023

In het hart van de schilderachtige Andalusische regio in Spanje ligt het charmante stadje Arriate, een plaats doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Elk jaar komt Arriate tot leven met het levendige en kleurrijke feest dat bekend staat als de Fiesta en el Aire. Dit jaar markeert de zeventiende editie van het festival, dat plaatsvindt van 13 tot 15 oktober 2023. Georganiseerd door de afdelingen Cultuur en Festiviteiten van de gemeente Arriate, is dit evenement niet alleen een lokale traditie geworden, maar heeft het ook de prestigieuze erkenning gekregen van Toeristisch Belang door de Provincieraad van Málaga.

Een Rijke Geschiedenis van Teruggeven

De wortels van de Fiesta en el Aire gaan diep, terug naar een tijd waarin het festival een jaarlijks liefdadigheidsevenement was. Inwoners van Arriate kwamen samen om te vieren en geld in te zamelen voor behoeftige families in hun gemeenschap. Het evenement bood een gevarieerd scala aan optredens, waarbij de talenten van de stadsgenoten werden getoond. Deze vroege vieringen gingen net zoveel over teruggeven als over het bevorderen van sociale verbindingen.

Een Culturele Transformatie

In 2006 onderging de Fiesta en el Aire een ingrijpende transformatie, waarbij het evolueerde tot het culturele en muzikale festival dat we vandaag kennen. Deze transformatie had tot doel lokale en provinciale kunstenaars te promoten en hen een platform te bieden om hun talenten met een breder publiek te delen. De focus van het festival verschoof naar het aanmoedigen van artistieke expressie in al haar vormen en het versterken van sociale banden binnen de gemeenschap.

Een Feest voor de Zintuigen

Een van de hoogtepunten van de Fiesta en el Aire is de levendige ambachtsmarkt, waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de wereld van kunst. De markt biedt live demonstraties van verschillende kunstvormen, waaronder beeldhouwen, schilderen, houtsnijwerk, leerbewerking en gastronomie. Het is een kans om getalenteerde ambachtslieden aan het werk te zien en inzicht te krijgen in hun creatieve processen.

Workshops voor de Enthousiaste Leerling

Voor degenen die dieper in de wereld van kunst willen duiken, biedt het festival een scala aan workshops. Of je nu geïnteresseerd bent in jazz, beeldhouwen, schilderen of fotografie, er is voor elk artistiek verlangen iets te vinden. Deze workshops bieden de mogelijkheid om te leren van ervaren professionals en je eigen creativiteit te verkennen.

Plan Uw Bezoek Verstandig

Voordat u uw bezoek aan Arriate voor de Fiesta en el Aire plant, is het belangrijk op te merken dat het festival samenvalt met de Pilar-vakantie. Zorg ervoor dat u bij de plaatselijke gemeente of het gemeentelijke toeristenbureau de exacte festivaldata controleert om het meeste uit uw bezoek te halen.

De XVII Fiesta en el Aire in Arriate is niet alleen een viering; het is een getuigenis van de blijvende geest van de gemeenschap en de kracht van kunst om mensen samen te brengen. Terwijl dit levendige festival blijft evolueren, blijft het een ware weerspiegeling van het rijke culturele erfgoed van Arriate en de toewijding om artistieke expressie te bevorderen. Of u nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke culturele ervaring, de Fiesta en el Aire is een evenement dat u niet wilt missen. Doe mee aan de viering, dompel uzelf onder in de kunsten en ontdek het hart en de ziel van Arriate.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram