Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

'LA BATALLA DE LAS FLORES'   IS EEN JAARLIJKS EVENEMENT DAT PLAATSVINDT IN DE ZUIDELIJKE SPAANSE STAD CÓRDOBA

Op het Paseo de la Victoria in Cordoba is het elk jaar in april tijd voor 'La Batalla de las Flores', oftewel de Bloemenstrijd. Tijdens dit bijzondere evenement komen duizenden mensen bijeen om elkaar te bekogelen met duizenden anjers. Maar voordat het zover is, zijn er een aantal vrouwen druk in de weer met het voorbereiden van de bloemen.

Deze vrouwen behoren tot verschillende sociale clubs en zijn druk bezig met het knippen van de stelen van de anjers, zodat alleen de bloemhoofden overblijven. Deze worden vervolgens netjes op een rijtje gelegd op de stands die zijn opgesteld langs het Paseo de la Victoria. Vanaf deze stands worden de anjers zonder enige genade naar het publiek gegooid. "Je moet alleen de bloem gooien, altijd zonder steel," wijst een van de vrouwen haar collega's erop. Het netjes en symmetrisch plaatsen van de anjers is een van de technieken die vanaf deze stands worden toegepast om snel te kunnen reageren op de tegenstander.

'La Batalla de las Flores' is een belangrijk en populair evenement in Cordoba, vergelijkbaar met de bedevaarten die hier plaatsvinden. Het markeert de officiële start van de maand mei, zelfs als het nog april is. Duizenden mensen komen samen op het Paseo de la Victoria om deel te nemen aan deze bijzondere bloemenstrijd. Ondanks de verzengende hitte is dit geen obstakel om de strijd aan te gaan. Het bijzondere aan deze strijd is dat er geen winnaars of verliezers zijn, het gaat simpelweg om het plezier en de verbondenheid die ontstaat tijdens dit evenement.

Voor de deelnemers is 'La Batalla de las Flores' een unieke ervaring die niet snel vergeten zal worden. Het is een traditie die al decennialang in Cordoba wordt gevierd en die nog steeds springlevend is. De kleurrijke anjers, het fanatisme van de deelnemers en de uitbundige sfeer maken dit evenement een van de hoogtepunten van het jaar in Cordoba.


Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c): VIVAndalusia

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram