Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

La Rambla: Ontdek het Tijdloze Ambacht van Aardewerk: Traditie, Kunstenaarschap en Functionaliteit

La Rambla
Functionaliteit ontmoet artistiek talent

Functionaliteit ontmoet artistiek talent in de iconische stukken die voortkomen uit de bruisende werkplaatsen van La Rambla. Van traditionele kruiken en kannen tot avant-gardistische sculpturen. Elke creatie is doordrenkt met de geschiedenis en artistieke visie van de stad.

Witte kleur en poreuze klei

Het handelsmerk van het aardewerk van La Rambla is zijn kenmerkende witte kleur en poreuze klei. Bekend om zijn uitzonderlijke vermogen om vloeistoffen koel te houden. Deze eigenschap die wordt gevierd in de beroemde "botijo rambleño". Met meer dan honderd werkplaatsen verspreid over het landschap, staat La Rambla symbool voor de blijvende kracht van dit oude ambacht.

Aardewerktraditie

De wortels van de aardewerktraditie  gaan diep, met archeologische vondsten die meer dan 4.000 jaar teruggaan. Van zijn bescheiden begin in prehistorische dorpen tot zijn bloei onder Moorse heerschappij, is aardewerk een integraal onderdeel geweest van de identiteit van La Rambla.

Vandaag de dag

Vandaag de dag kunnen bezoekers de rijke erfgoed van de stad verkennen in het Keramiekmuseum. Dit is gehuisvest in de historische kasteeltoren. Hier traceren tentoonstellingen de evolutie van het aardewerk maken in La Rambla. Met inzicht in de blijvende band van de stad met de kunst van kleimodellering.

Voor liefhebbers en verzamelaars is de jaarlijkse ENBARRO-tentoonstelling een must-visit evenement. Sinds 1926 brengt deze showcase van aardewerk en keramiek ambachtslieden uit de hele regio samen, waarbij het beste van traditioneel vakmanschap en innovatief design wordt belicht.

Besluit

Of je nu wordt aangetrokken door de rustieke charme van traditioneel aardewerk of de strakke lijnen van hedendaagse creaties, La Rambla biedt voor elk wat wils. Van tuinaccessoires tot keukengerei, vertelt elk stuk een verhaal van vakmanschap, passie en de tijdloze aantrekkingskracht van het aardewerk van La Rambla.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram