Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Las Uvas de la Suerte: Een Spaanse Oudjaarstraditie met 12 Druiven

Terwijl de klok middernacht slaat op Oudjaarsavond in Spanje, neemt een unieke en verrukkelijke traditie het voortouw, met 12 druiven en een wens voor geluk in het komende jaar. Deze traditie, bekend als "Las Uvas de la Suerte" of "De Druiven van het Geluk," is al meer dan een eeuw een gekoesterd onderdeel van de Spaanse nieuwjaarsvieringen.

Oorsprong van de Traditie

De oorsprong van deze traditie gaat terug tot het einde van de 19e eeuw in Spanje. Men gelooft dat de gewoonte in 1909 begon in de stad Madrid. Het idee werd bedacht door druiventelers die werden geconfronteerd met een overschot aan oogst en op zoek waren naar een creatieve manier om hun overtollige druiven te verkopen. De traditie kreeg al snel populariteit en werd een landelijk fenomeen.

Het Ritueel

Het concept is eenvoudig maar betekenisvol: terwijl de klok begint middernacht te slaan, eten Spanjaarden in het hele land één druif voor elke klokslag. Het doel is om alle 12 druiven te eten vóór de laatste slag van middernacht. Elke druif is geassocieerd met een maand van het komende jaar, en men gelooft dat de traditie geluk en voorspoed brengt voor elke maand.

Betekenis van Elke Druif

Hoewel de traditie voornamelijk dient als een leuke en feestelijke activiteit, symboliseert elke druif ook verschillende aspecten van het leven voor het komende jaar. Zo kan een zoete druif geluk en vreugde vertegenwoordigen, terwijl een zure druif uitdagingen of obstakels kan aanduiden. Ongeacht de smaak wordt het eten van de druiven gezien als een positieve en optimistische manier om het nieuwe jaar te verwelkomen.

Deelname en Viering

Deelnemen aan de traditie van "Las Uvas de la Suerte" is een gemeenschappelijke aangelegenheid. Families en vrienden komen vaak samen in huizen of op pleinen om samen af te tellen. De straten komen tot leven met het geluid van gelach, klinkende glazen en af en toe een knal van vuurwerk. De traditie is een integraal onderdeel geworden van de Spaanse Oudjaarsavondervaring en verenigt mensen in een gedeeld moment van hoop en viering.

Moderne Aanpassingen

In de afgelopen jaren heeft de traditie zich ontwikkeld, waarbij sommige regio's hun eigen unieke draai eraan geven. Sommige mensen kleden zich in kleurrijke kleding of dragen eigenaardige accessoires om een extra dosis plezier aan de gelegenheid toe te voegen. Bovendien wordt het evenement vaak op televisie uitgezonden, zodat mensen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, vanuit hun huis kunnen deelnemen.

"Las Uvas de la Suerte" is een charmante en luchtige traditie die de tand des tijds heeft doorstaan, en Spaanse nieuwjaarsvieringen verrijkt met een vleugje zoetheid en symboliek. Terwijl de klok twaalf slaat en de druiven worden gegeten, is het een moment vol hoop, vreugde en een collectief geloof in de belofte van een voorspoedig en gelukkig nieuw jaar.
(c) foto: (c) Kamran Aydinov

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram