Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Malaga provincie viert Virgen del Carmen met processies door de straten en langs de kust

De provincie Malaga in Spanje vierde de feestdag van Virgen del Carmen met levendige processies die door de straten en langs de kust plaatsvonden. Duizenden mensen verzamelden zich op de stranden van de Costa del Sol tijdens het weekend om deel te nemen aan de festiviteiten op zondag 16 juli.

Virgen del Carmen, de beschermheilige van zeelieden, matrozen en vissers, werd geëerd met een reeks processies die zich uitstrekten over 20 verschillende locaties langs de Costa del Sol. De vieringen strekten zich uit van de oostelijke stad Nerja tot aan Malaga-stad en verder langs de westelijke strook van de Costa del Sol tot aan Manilva. De festiviteiten waren echter niet beperkt tot de kustgebieden, aangezien sommige binnenlandse steden in de provincie Malaga, zoals Yunquera, Teba en het bergdorp Montecorto, ook de gelegenheid markeerden.

Het hoogtepunt van de vieringen was de processie waarbij het beeld van Virgen del Carmen door de straten werd gedragen en uiteindelijk naar zee werd gebracht. Enorme menigten verzamelden zich op de promenades langs de zee, de stranden en recreatieboten in de buurt van de kust om dit spektakel te aanschouwen. De processies werden begeleid door kinderen die modelboten en vistuig zoals manden, netten en roeispanen droegen. Vrouwen met traditionele witte sluiers droegen rozenkransen en biznaga-bloemen, wat bijdroeg aan de betoverende sfeer. Uiteindelijk werd de Maagd naar zee gebracht terwijl er een ceremonie op het strand plaatsvond.

Een van de meest populaire processies vond plaats in de wijk Pedregalejo in Malaga-stad. Het begon om 18.00 uur vanuit de parochiekerk Corpus Christi en trok een enorme menigte. Ondanks de hitte van de middag namen honderden mensen ook deel aan een levendige processie in de wijk El Palo in Malaga.

In de hele provincie werden processies georganiseerd in verschillende steden en gebieden. La Cala de Mijas, Benalmádena, La Carihuela, Fuengirola, Los Boliches, Marbella, Estepona, La Cala del Moral, Rincón de la Victoria, Benajarafe, Almayate, Las Melosas de Torre del Mar, Caleta de Vélez en Nerja waren allemaal getuige van de levendige vieringen. De inscheping vond plaats op het strand van La Torrecilla, terwijl de ontscheping plaatsvond in Calahonda.

De festiviteiten ter ere van Virgen del Carmen lieten de rijke culturele erfgoed en tradities van de provincie Malaga zien. De processies brachten zowel de lokale bevolking als bezoekers samen en bevorderden een gevoel van eenheid en eerbied voor de zeevarende gemeenschap. De kleurrijke vertoningen, de betrokkenheid van de gemeenschap en het prachtige kustlandschap maakten de viering tot een werkelijk gedenkwaardig evenement voor iedereen die deelnam.
Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram