Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

María del Sur: een koekje met een 100% Andalusische smaak

María del Sur, een nieuw koekje met een onderscheidende Andalusische twist, is onlangs onthuld in de Aires de Jaén olijfoliemolen. Wat dit koekje onderscheidt, is het unieke ingrediënt: tot 12% extra vierge olijfolie geproduceerd in Andalusië. Deze heerlijke lekkernij combineert de rijke smaken van Andalusië en voegt daarmee een echt bijzondere dimensie toe aan de wereld van koekjes.

María del Sur is verkrijgbaar in twee varianten: traditioneel en kaneel. Het recept omvat ook honing, anijs, kaneel en een hoog vezelgehalte. Dit culinaire meesterwerk is het resultaat van het Family Biscuits-initiatief, ontstaan uit een overeenkomst die afgelopen februari is getekend tussen Félix Gullón en María Santana toen ze Cerealto Siro Food overnamen.

De grootschalige onthulling van dit nieuwe product was een feestelijke aangelegenheid, bijgewoond door belangrijke figuren in de culinaire scene van Jaén, en vond plaats in een speciale ruimte gewijd aan María del Sur. Hier kregen de aanwezigen de kans om van het koekje te genieten en meer te leren over het productieproces.

Naast het proeven, creëerden beroemde chefs uit Jaén ter plaatse inventieve tapas, waarbij María-koekjes een van de belangrijkste ingrediënten waren. Het was een heerlijke gastronomische ervaring die de veelzijdigheid en lokale flair van het koekje in de schijnwerpers zette.

De Essentie van Andalusië

In het hart van María del Sur ligt de essentie van Andalusië. Met tot wel 12% extra vierge olijfolie uit Andalusische olijfgaarden in zijn samenstelling belichaamt dit koekje het rijke agrarische erfgoed van de regio. Olijfolie is niet zomaar een kookingrediënt in Andalusië; het is een manier van leven. Het geeft het koekje een subtiele, aardse toets die de smaak naar een hoger niveau tilt.

De toevoeging van honing, anijs en kaneel benadrukt verder het Andalusische karakter van het koekje. Deze ingrediënten zijn kenmerkend voor de traditionele recepten van de regio en staan bekend om hun onderscheidende smaken. In combinatie met het hoge vezelgehalte biedt María del Sur een harmonieuze mix van smaak en voedingswaarde.

Een Culinaire Samenwerking

Het verhaal achter María del Sur gaat niet alleen over een koekje; het gaat over samenwerking en innovatie. De samenwerking van Félix Gullón en María Santana, resulterend in de overname van Cerealto Siro Food, heeft de weg geplaveid voor de creatie van dit uitzonderlijke koekje. Het getuigt van de ondernemersgeest en passie voor kwaliteitsvoedsel die gedijt in Andalusië.

De Toekomst van María del Sur

María del Sur vertegenwoordigt een heerlijke fusie van traditie en moderniteit. Hoewel geworteld in het culinaire erfgoed van Andalusië, speelt het ook in op hedendaagse smaken en dieetvoorkeuren met zijn hoge vezelgehalte. Terwijl het zijn stempel blijft drukken in de wereld van koekjes, staat María del Sur op het punt om een geliefde lekkernij te worden, niet alleen in Andalusië, maar ook daarbuiten.

María del Sur is meer dan alleen een koekje; het is een voorproefje van Andalusië zelf. Met zijn unieke mix van Andalusische smaken, hoogwaardige ingrediënten en een vleugje innovatie is dit koekje een culinair juweel dat de geest van de regio belichaamt. Of het nu wordt genoten met een kopje thee, als dessert of als onderdeel van een creatieve tapa, María del Sur zal zeker een blijvende indruk achterlaten op het gehemelte van iedereen die het geluk heeft gehad ervan te genieten.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c): www.familybiscuits.com

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram