Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

MARÍA ZAMBRANO 'KEERT TERUG NAAR HUIS' IN VÉLEZ-MÁLAGA

Vélez-Málaga, een schilderachtige stad in de provincie Malaga, Spanje, eert trots een van haar meest gevierde inwoners, de filosoof María Zambrano, die in februari 1991 overleed. Op donderdag 26 mei werd een opmerkelijk beeldhouwwerk van deze intellectuele grootheid onthuld op Plaza Las Carmelitas. Het beeld, gemaakt door de getalenteerde kunstenaar Francisco Martín uit Torre del Mar, die bekend staat om zijn opmerkelijke werken verspreid over de provincie Malaga, dient als een blijvend eerbetoon aan Zambrano in haar geboorteplaats.

De María Zambrano Foundation, gevestigd in het Palacio del Marqués de Beniel in de stad, heeft maandenlang inspanningen geleverd om dit project te realiseren. Hun doel was om ervoor te zorgen dat een levensgroot standbeeld van de filosoof een ereplaats kreeg in de stad die haar wereldbeeld heeft gevormd.

Met een hoogte van 165 centimeter weerspiegelt het beeld nauwgezet de gestalte van María Zambrano zelf. Bovendien wordt het beeldhouwwerk vergezeld door een kat, als eerbetoon aan Zambrano's levenslange affiniteit met katten. Een plaquette siert het standbeeld met een treffend citaat van de filosoof: "Vélez-Málaga, mijn stad, je bent de liefde geweest over zoveel grenzen, door zoveel episodes, door zoveel lijden...".

Antonio Moreno Ferrer, de president van de María Zambrano Foundation en tevens de burgemeester van Vélez-Málaga, benadrukte het belang van deze hommage. Hij verklaarde: "De illustere denker María Zambrano en de stichting die haar nalatenschap behoudt, zijn van essentieel belang voor het culturele erfgoed en de toeristische aantrekkingskracht van Vélez-Málaga en de regio Axarquía. Daarom is het van groot belang dat we blijven werken aan het bevorderen van haar leven en werk, en Vélez-Málaga vestigen als een 'stad van cultuur en gedachte'."

Dit nieuwe beeldhouwwerk is een getuigenis van de blijvende impact van María Zambrano's filosofische bijdragen en haar diepgaande band met haar geboorteplaats. Terwijl zowel bezoekers als inwoners door Plaza Las Carmelitas wandelen, worden ze herinnerd aan Zambrano's intellectuele nalatenschap en de blijvende band die ze deelde met Vélez-Málaga - een stad die diende als de bron van haar inspiratie.

Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) Fundación María Zambrano   www.fundacionmariazambrano.org/

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram