Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Michelinsterrenchefs jureren bij het Espeto-competitie in Costa del Sol

De jaarlijkse espeto-competitie, georganiseerd door de Círculo de Empresarios de Torremolinos (CET) business associatie, heeft zich ontpopt tot een van de meest belangrijke gastronomische evenementen in de provincie Malaga. Naarmate de negende editie van de competitie nadert, zijn er gerenommeerde Michelinsterrenchefs uitgenodigd om deel uit te maken van de jury. Het evenement vond plaats in de Cervezas Victoria brouwerij in Malaga en werd bijgewoond door lokale burgemeesters, bekende persoonlijkheden uit de culinaire wereld en vertegenwoordigers uit de horecasector.

Gerenommeerde juryleden

Adolfo Trigueros, de voorzitter van CET en organisator van de competitie, kondigde aan dat de jury van dit jaar twee lokale Michelinsterrenchefs zou omvatten, Fernando Villasclaras en Diego Gallegos. Hun expertise en verfijnde smaak zullen bijdragen aan de beoordeling en selectie van de beste espeto-creaties. Trigueros benadrukte het streven van de associatie om de competitie continu te verbeteren en benadrukte het belang van de espeto als een belangrijke toeristische attractie in de regio.

Bevordering van traditie en culinair erfgoed

Als de pas gekozen voorzitter van de Mesa del Espeto schetste Trigueros plannen om de nationale en internationale relevantie van dit traditionele gerecht te vergroten. De associatie streeft ernaar dit te bereiken door middel van initiatieven zoals trainingsprogramma's, de implementatie van nieuwe technologieën en het nieuw leven inblazen van de kandidatuur voor de erkenning van de espeto als immaterieel cultureel erfgoed door UNESCO.

Erkenning voor promotie en ondersteuning

Tijdens het evenement werd de Espeto de Honor-prijs uitgereikt aan José Antonio Mena, de president van de Vereniging van Gemeenten van de Westelijke Costa del Sol. Deze onderscheiding eert personen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de promotie van de competitie. Helaas kon Mena niet aanwezig zijn en nam vicevoorzitter José María Ayala de prijs namens hem in ontvangst. Hij uitte zijn dankbaarheid voor de erkenning en bevestigde hun toewijding om vergelijkbare initiatieven in de toekomst te blijven ondersteunen.

De negende espeto-competitie

De langverwachte negende editie van de espeto-competitie zal plaatsvinden op het strand naast het Costa Largo Hotel (Playamar) om 18.00 uur op zaterdag 5 augustus. Bezoekers en deelnemers kunnen genieten van de culinaire kunst van getalenteerde chef-koks terwijl zij strijden om de meest heerlijke en visueel aantrekkelijke espeto te creëren. Het evenement belooft het culinaire erfgoed van de regio te presenteren en een onvergetelijke ervaring te bieden voor alle aanwezigen.

De jaarlijkse espeto-competitie in Costa del Sol heeft zich stevig gevestigd als een belangrijk gastronomisch evenement in de provincie Malaga. Met de deelname van gerenommeerde Michelinsterrenchefs aan de jury blijft de competitie de waardering voor dit traditionele gerecht vergroten en benadrukt het de betekenis als cultureel en culinair erfgoed. De toewijding om de espeto te behouden en te bevorderen, evenals de erkenning voor degenen die actief bijdragen aan de populariteit ervan, getuigt van de toewijding van de regio aan haar gastronomisch erfgoed. De komende negende editie belooft een memorabel evenement te worden, waarbij de culinaire kunst en tradities van Costa del Sol worden gevierd.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) https://concursodeespetos.com/

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram