Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

MUGGENMONITORING IN 110 GEMEENTEN IN DE REGIO ANDALUSIË

Dit jaar zal er muggenmonitoring worden uitgevoerd in 110 gemeenten in de regio Andalusië, waarvan er acht zich in de provincie Malaga bevinden. Dit initiatief heeft als doel de verspreiding van het West Nile-virus te voorkomen.

De Junta de Andalucía heeft het Vector Surveillance and Control Programme voor het seizoen 2023 bijgewerkt op basis van advies van het Ministerie van Volksgezondheid over de verschillende risiconiveaus in Zuid-Spanje.

Ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet zijn met het door muggen overgedragen virus ontwikkelt koorts, samen met andere symptomen zoals hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn, braken, diarree of huiduitslag. De meeste mensen herstellen volledig, maar vermoeidheid en zwakte kunnen enkele weken of maanden aanhouden.

Het risiconiveau (NR) in Andalusië varieert van het minst ernstige niveau 0 tot niveau 5, het meest ernstige niveau. Van de 110 gemeenten die dit jaar onder de loep worden genomen, hebben 39 een risiconiveau van 1, 35 hebben een risiconiveau van 2, terwijl 21 een risiconiveau van 3 hebben en 15 een risiconiveau van 4 hebben. De overige gemeenten in Andalusië hebben een risiconiveau van 0.

Van de acht gemeenten in Malaga bevinden zeven zich op waakzaamheidsniveau 1, wat betekent dat het gebieden zijn die de Junta als "vatbaar" beschouwt voor de aanwezigheid van muggen: Malaga stad, Archidona, Campillos, Cártama, Casares, Estepona en Fuente de Piedra. Behanavís heeft een matig risiconiveau 3.

De maatregelen die genomen worden in elke gemeente zullen variëren afhankelijk van het risiconiveau voor dat gebied.

Op niveau 1 omvatten de maatregelen onder andere "communicatie en informatie aan het publiek, evenals surveillancemaatregelen voor zowel mensen als dieren", aldus de Junta.

Op niveau 2 wordt "surveillance van de aanwezigheid van larven/volwassenen in stedelijke gebieden en drukke landelijke gebieden, evenals andere maatregelen" uitgevoerd.

Op niveau 3 wordt "de diagnose geïntensiveerd, vooral op afstanden van minder dan 1,5 kilometer van stedelijke centra en in drukke landelijke gebieden. Er wordt ook actieve surveillance uitgevoerd bij paarden, wilde vogels of paardenhouderijen, indien nodig".

Tot slot, op niveau 4 wordt actieve surveillance van mensen gevolgd, naast de deelname van een technische commissie om de situatie te bestuderen, onder andere maatregelen.
Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Pixabay: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/zwart-witte-mug-86722/

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram