Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

NERJA DANZA FESTIVAL BETOVERT PUBLIEK OP HET BALCÓN DE EUROPA

Vorige week keerde het levendige en langverwachte Nerja Danza Festival terug naar het schilderachtige Balcón de Europa in het charmante stadje Nerja. Gedurende vier dagen, van 1 tot 4 juni, traden meer dan tien dansgroepen op, en boden ze een boeiende mix van moderne dans en flamenco aan een geboeid publiek.

Gehost door het cultureel centrum van Nerja bood het festival niet alleen een podium voor uitzonderlijke optredens, maar bevorderde het ook een diepe waardering voor de kunstvorm onder de jongere generatie. Lokale schoolkinderen kregen de unieke kans om deel te nemen aan workshops en de rijke wereld van dans te verkennen, waardoor ze hun horizon verbreedden en hun creativiteit konden ontwikkelen.

Het Balcón de Europa, met zijn adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee, diende als een prachtig decor voor het festival. Toeschouwers, zowel Spaans als internationaal, kwamen samen om het diverse scala aan optredens te aanschouwen en zich onder te dompelen in de schoonheid en gratie van de dansers.

Onder de deelnemende groepen bevonden zich lokale talenten, waaronder het gevierde Fernando Hurtado Dance Troupe, bekend om hun artistieke bijdragen aan de gemeenschap. Met de komst van een groep uit Panama kreeg het festival ook een internationale smaak, waarbij de wereldwijde aantrekkingskracht en universele taal van dans werden belicht.

Het Nerja Danza Festival vierde dit jaar zijn vijftiende jubileum en werd afgesloten met een betoverend optreden van het gewaardeerde gezelschap Enrique Vincent. Het publiek werd getrakteerd op een fascinerende vertoning van verschillende flamenco "palos" (stijlen), waarbij het gezelschap op vaardige wijze de diepte en veelzijdigheid van deze iconische Spaanse kunstvorm demonstreerde.

De terugkeer van het Nerja Danza Festival naar het Balcón de Europa benadrukte de toewijding van de stad om cultuur en de podiumkunsten te bevorderen. Met boeiende optredens, educatieve workshops en de samensmelting van diverse dansgroepen blijft dit jaarlijkse evenement de lokale gemeenschap verrijken en inspireren, zowel lokaal als internationaal.

Naarmate het festival tot een einde kwam, vertrokken bezoekers met een hernieuwde waardering voor de kracht van dans en de schoonheid die het in ons leven brengt. Het Nerja Danza Festival is ongetwijfeld een hoogtepunt op de culturele kalender en laat een blijvende indruk achter op zowel deelnemers als toeschouwers. Tot volgend jaar blijft Nerja Danza een gekoesterde viering van beweging, creativiteit en de universele taal van dans.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto www.nerja.es

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram