Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Nieuwe zeepromenade in volle gang in Marbella's Las Chapas regio

De Gemeenteraad van Marbella heeft een belangrijke stap gezet om de kustervaring voor zowel bewoners als bezoekers te verbeteren met de start van een nieuw gedeelte van de zeepromenade in het schilderachtige Las Chapas gebied. Aangrenzend aan het gerenommeerde Don Carlos Hotel markeert deze ontwikkeling een aanzienlijke investering van €292.358,53 in de stadsinfrastructuur. De aankondiging, gedaan door burgemeester Angeles Muñoz op 17 augustus, heeft opwinding en anticipatie opgewekt onder bewoners en toeristen.

Dit nieuwe gedeelte van de promenade is een essentiële toevoeging aan het lopende Senda Litoral project, dat tot doel heeft een doorlopend kustpad te creëren van maar liefst 180 kilometer langs de Costa del Sol, van Manilva tot Maro aan het oostelijke uiteinde. De Senda Litoral is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een getuigenis van de inzet van de stad om haar burgers en bezoekers ongeëvenaarde toegang te bieden tot de adembenemende schoonheid van de kustlijn van de regio.

Het recent gestarte gedeelte zal ongeveer 173 meter lang zijn en naadloos Avenida Jardines de Las Golondrinas en Avenida El Naviero met elkaar verbinden. Naar verwachting zal het project tegen het einde van september worden voltooid, waarmee dit deel van de kustlijn van Marbella wordt getransformeerd tot een levendige en toegankelijke recreatieve ruimte.

Centraal in het project staat de installatie van een vier meter brede wandelpromenade, ontworpen om zowel voetgangers als fietsers te accommoderen. Deze promenade is niet alleen functioneel, maar symboliseert ook de toewijding van Marbella om duurzame en milieuvriendelijke ruimtes te creëren voor haar inwoners en bezoekers. In lijn met dit ethos omvat het project ook zitgedeeltes waar mensen kunnen pauzeren en genieten van het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee.

Om de veiligheid en het gemak van degenen die de promenade gebruiken te waarborgen, omvat het project ook de implementatie van duurzame verlichting. Deze verlichting zal niet alleen voldoende verlichting bieden voor avondwandelingen, maar zal ook de esthetiek van de promenade benadrukken en zo de algehele aantrekkingskracht ervan vergroten.

Burgemeester Angeles Muñoz, die de aankondiging heeft gedaan, benadrukte het belang van deze ontwikkeling om van Marbella een nog aantrekkelijkere bestemming te maken. Ze uitte haar enthousiasme over het project en verklaarde: "De toevoeging van dit nieuwe gedeelte van de promenade illustreert de toewijding van Marbella om moderne, toegankelijke en milieubewuste ruimtes te creëren voor onze inwoners en bezoekers. We zijn trots om deel uit te maken van het Senda Litoral project, dat niet alleen onze prachtige kustlijn viert, maar ook onze inzet voor duurzame stadsontwikkeling versterkt."

Terwijl het werk aan deze opmerkelijke onderneming begint, kijken bewoners van Marbella en liefhebbers van de schoonheid ervan reikhalzend uit naar de voltooiing van dit nieuwe gedeelte van de Senda Litoral. Met zijn belofte van schilderachtige uitzichten, duurzaam ontwerp en verbeterde toegankelijkheid, staat de zeepromenade van Las Chapas op het punt om nog een juweel in de kroon van Marbella te worden.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: turismo.marbella.es

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram