Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Oktoberfest vieringen in Spanje: een vleugje beieren in het hart van het Iberisch schiereiland

Oktoberfest, een van 's werelds grootste en meest gerenommeerde bierfestivals, is een iconische viering van de Beierse cultuur en een hartelijke verwelkoming van het herfstseizoen. Traditioneel gehouden in de Zuid-Duitse stad München, heeft dit levendige evenement grenzen overschreden en wordt het nu gevierd in verschillende delen van de wereld, waaronder Spanje. In Spanje kunt u zich onderdompelen in de feestelijke sfeer van Oktoberfest, met Málaga en Sevilla als twee belangrijke locaties om het Beierse spektakel te ervaren.

De Oorsprong van Oktoberfest

De wortels van Oktoberfest gaan terug tot 1810, toen het oorspronkelijk werd georganiseerd om het huwelijk van kroonprins Ludwig van Beieren met prinses Therese van Saksen-Hildburghausen te herdenken. Het festival vond plaats in de open velden buiten de stadspoorten van München, en de hele bevolking van München was uitgenodigd om deel te nemen aan de festiviteiten. Het evenement was zo'n overweldigend succes dat werd besloten om het tot een jaarlijkse traditie te maken, wat de geboorte gaf aan het geliefde Oktoberfest zoals we dat vandaag kennen.

De Oktoberfest Ervaring

In de loop der tijd is Oktoberfest uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd evenement, dat bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Het hart van het festival bevindt zich in de uitgestrekte bierententen, die elk een andere Beierse brouwerij vertegenwoordigen. Deze tenten bieden een authentieke Beierse sfeer, compleet met lange houten tafels, stevig Duits eten en, natuurlijk, overvloedige hoeveelheden bier.

Traditionele Beierse muziek vult de lucht, met levendige bands die het publiek vermaken. Van klassieke polka's tot levendige volksdansen draagt de muziek bij aan de levendige ambiance van het festival. Feestgangers kunnen ook genieten van een verscheidenheid aan traditionele Beierse gerechten, zoals pretzels, worstjes, zuurkool en schnitzel.

Niet te missen zijn de optochten die zich een weg banen door het festivalterrein. Deze processies worden gekenmerkt door kleurrijke praalwagens, traditionele kostuums en tal van vrolijke deelnemers, die een ware smaak van de Beierse cultuur bieden.

Oktoberfest in Spanje

Hoewel München het epicentrum van de Oktoberfest-vieringen blijft, hoeft u niet langer naar Duitsland te reizen om van dit fantastische festival te genieten. In Spanje komt de Oktoberfest-sfeer tot leven in Málaga en Sevilla.

Málaga organiseert haar Oktoberfest-viering bij Pier 1 van de cruiseterminal, waar u van 6 oktober tot 15 oktober kunt genieten van een authentieke Beierse ervaring. De festiviteiten lopen van 18.00 uur tot middernacht op weekdagen en van 13.00 uur tot middernacht in het weekend. Deze locatie aan zee biedt een unieke achtergrond voor het festival.

Sevilla sluit zich aan bij de festiviteiten met haar Oktoberfest-viering op de Vega de Triana-locatie, gelegen in Parque Vega de Coria, van 26 oktober tot 12 november. Net als in Málaga vinden de evenementen plaats van 18.00 uur tot middernacht op weekdagen en van 13.00 uur tot middernacht in het weekend. Sevilla's Oktoberfest brengt een vleugje Beieren naar het hart van Andalusië.

Oktoberfest is niet zomaar een bierfestival; het is een viering van de Beierse cultuur, muziek en keuken die de harten van mensen over de hele wereld heeft veroverd. Met de uitbreiding naar locaties zoals Málaga en Sevilla in Spanje kunt u nu de essentie van Oktoberfest ervaren zonder het Iberisch Schiereiland te verlaten. Dus, hef uw bierpul, geniet van traditioneel Duits eten en dompel uzelf onder in de feestelijke sfeer van Oktoberfest, hier in Spanje. Prost!
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto & tickets (c): www.forumsevilla.com

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram