Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Ontdek de smaakvolle geschiedenis van Spaanse chorizo!

Chorizo
Het zeventiende-eeuwse Spanje

Stap terug in de tijd naar het zeventiende-eeuwse Spanje, een tijd van ontdekking en culinaire revoluties. Het was in deze periode dat de Spaanse keuken werd verrijkt met een ingrediënt dat het landschap van smaken voorgoed zou veranderen: pimentón, oftewel Spaanse paprika. Met zijn kenmerkende roodachtige kleur en pittige smaak, bracht pimentón een revolutie teweeg in een iconisch gerecht dat we nu allemaal kennen en liefhebben: chorizo.

Verschillende gedaanten

Vóór de komst van pimentón kende chorizo verschillende gedaanten.Vvan donkerbruin tot zelfs wit, afhankelijk van de ingrediënten zoals bloed die eraan werden toegevoegd. Maar met de introductie van pimentón kreeg chorizo zijn kenmerkende roodheid en pittige smaak. Waardoor het een onmisbaar onderdeel werd van de Spaanse culinaire traditie.

Het geheim achter de heerlijke smaak

Het geheim achter de heerlijke smaak en langdurige houdbaarheid van chorizo ligt in twee essentiële elementen: vuur en zout. Door de combinatie van deze twee ingrediënten kan de vleeswaren maandenlang worden geconserveerd na de slacht. Waardoor het een favoriet werd onder reizigers en avonturiers die lange reizen maakten.

Koning Carlos IV

De geschiedenis van chorizo wordt verder verrijkt met koninklijke goedkeuring toen koning Carlos IV. Die tijdens een jachtpartij werd verrast door een choricero, een ambachtelijke worstmaker. Deze bood hem hem een stuk chorizo aan uit zijn tas. De koning was zo onder de indruk van de smaak dat hij de choricero prompt benoemde tot officiële leverancier van het koninklijk huis. Deze gedenkwaardige gebeurtenis werd vereeuwigd door Bayeu. De zwager van de beroemde kunstenaar Goya, in een prachtig wandtapijt genaamd "El choricero José Rico, de Candelario".

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram