Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Ontdek het historische dorp Sayalonga in Andalusië

Sayalonga, gelegen in de vallei van de rivier Algarrobo-Sayalonga, is een dorp met een rijke geschiedenis. Het landschap wordt gekenmerkt door droge grond met af en toe boomgaarden aan de rand van het dorp en in de laaggelegen gebieden.

Arabische invloeden in de architectuur

Net als veel dorpen in de regio, vertoont Sayalonga duidelijke Arabische invloeden in zijn stedelijke ontwerp. Een opvallend voorbeeld hiervan is de Mudejar-stijl van de kerk van Sint-Catharina.

Geschiedenis van het dorp

Hoewel er weinig gedocumenteerde feiten zijn over de geschiedenis van Sayalonga, lijkt het erop dat het dorp is ontstaan als gevolg van de uitbreiding van een vroegere boerderij tijdens de periode van de moslimoverheersing. Na de verovering van Velez Malaga door de christenen in 1487, betaalde de moslimgemeenschap van Sayalonga hulde aan de katholieke koningen in een poging om wraakacties te vermijden en enige rechten voor de morisco (moslims die zich tot het christendom bekeerden) bevolking te behouden.

Rebellie en conflicten

De morisco-opstand in de tweede helft van de 16e eeuw had een significante impact op Sayalonga en de omgeving. Onder leiding van Martín Alguacil en Fernando El Darra vestigden de morisco's zich bij El Peñon de Frigiliana, waar ze de eerste bataljons van de troepen die door de gouverneur van Velez-Malaga waren gestuurd, wisten af te weren. Uiteindelijk werd de opstand neergeslagen met de hulp van Don John of Austria en honderden rebellen kwamen om het leven.

Natuurrampen en veerkracht

Het dorp werd ook getroffen door de Andalusische aardbeving op kerstdag 1884, waarbij verschillende huizen werden vernield. Ondanks deze uitdagingen heeft Sayalonga zijn unieke karakter en erfgoed weten te behouden, waardoor het een fascinerende bestemming blijft voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van Andalusië.

Conclusie

Sayalonga is niet alleen een pittoresk dorpje te midden van een adembenemend landschap, maar ook een plek doordrenkt van geschiedenis en erfgoed. Van zijn Arabische oorsprong tot zijn betrokkenheid bij historische gebeurtenissen zoals de morisco-opstand, het dorp biedt een boeiende kijk op het verleden van Andalusië. Ondanks tegenslagen zoals natuurrampen, heeft Sayalonga veerkracht getoond en blijft het een intrigerende bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring in Zuid-Spanje.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram