IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VIND JE ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!
Ontdek zeven verborgen parels: minder bekende natuurparken om deze zomer in Spanje te bezoeken
Spanje staat bekend om zijn prachtige natuurparken, en hoewel sommige parken zoals de Picos de Europa, Doñana en Ordesa y Monte Perdido veel toeristen trekken, zijn er ook verschillende minder bekende parken die even adembenemend zijn en de mogelijkheid bieden om de drukte te vermijden. Als je van plan bent om deze zomer Spanje te bezoeken, overweeg dan om deze zeven minder bekende natuurparken te verkennen:
Sierra de las Nieves, Andalusië
Gelegen boven Marbella en ten oosten van Ronda, is Sierra de las Nieves een bergachtig park dat bekend staat om zijn grotten, diepe kloven, sinkholes en natuurlijke bronnen. Het is een weelderig gebied met meer dan 1.500 plantensoorten, waaronder jeneverbes, kurk, johannesbrood en kastanjebomen. Watervallen zorgen voor verkoeling, en het park biedt verschillende wandelpaden, canyoning en grotverkenning.
Sierra de Grazalema, Andalusië
Gelegen in het noordoosten van de provincie Cádiz, is Sierra de Grazalema het eerste natuurpark van Andalusië en een door UNESCO erkend biosfeerreservaat. Met zijn ruige bergpieken, turquoise meren en weelderige weiden biedt het een verfrissende ontsnapping aan de zomerhitte. Het park is populair voor activiteiten zoals canyoning, wandelen en abseilen. Mis de Cueva de la Pileta niet, bekend om zijn historische grottekeningen, en de Cueva del Gato, waar een natuurlijk zwemgat te vinden is.
Montseny Natural Park, Catalonië
Gelegen ten noorden van Barcelona, is Montseny een bergketen en natuurpark gekenmerkt door hoge bergen, diepe ravijnen, bossen, kliffen en rivieren. Het is aangewezen als UNESCO biosfeerreservaat en biedt talloze watervallen, meren en ideale plekken om wild te zwemmen. Verken het park via de vele wandelpaden of kies voor mountainbiken of paardrijden. De charmante dorpjes in het park zijn ook een bezoek waard.
Sierra Cadí-Moixero, Catalonië
Gelegen in de Pre-Pyreneeën, ten zuiden van Andorra, is Sierra Cadí-Moixero het grootste natuurpark van Catalonië. De kalksteenmassieven, beboste valleien en bloemrijke weiden bieden een rustige sfeer en voldoende ruimte om drukte te vermijden. Het park is populair onder rotsklimmers vanwege de ideale kalkstenen pieken. Vogelliefhebbers kunnen hier onder andere gouden arenden, slechtvalken en vale gieren spotten.
Redes Natural Park, Asturië
Dichtbij de beroemde Picos de Europa ligt Redes Natural Park, dat minder bezoekers trekt maar even prachtig is. Het omvat uitgestrekte beboste gebieden en golvende pieken, en biedt uitstekende mogelijkheden om te wandelen en wilde dieren te spotten. Het park herbergt diverse fauna, waaronder beren, otters, edelherten en wilde zwijnen, evenals meer dan 130 vogelsoorten.
Somiedo Natural Park, Asturië
Verscholen in de Cantabrische Bergen, op 40 kilometer ten zuidwesten van Oviedo, beslaat het Somiedo Natural Park vijf valleien en heeft een oppervlakte van 283 vierkante kilometer. De groene bossen, gletsjermeren en weelderige weiden creëren een schilderachtig landschap. Verken het park te voet, per fiets of te paard. Natuurliefhebbers zullen de aanwezigheid van bruine beren, wolven, herten en een grote verscheidenheid aan vogelsoorten waarderen. Uniek voor dit park zijn de 500 stenen hutten genaamd "cabanas de teito de escoba", die dienen als schuilplaatsen voor nomadische herders.
Fragas do Eume, Galicië
Gelegen nabij de kust van de Rías Altas, is Fragas do Eume een betoverend Atlantisch bos dat 9.000 hectare beslaat langs de Eume-rivier. Het heeft een mystiek landschap met varens, met mos bedekte rotsen en bomen bedekt met korstmossen. Verken het park via verschillende goed gemarkeerde paden en bezoek onderweg de oude kloosters.
Deze minder bekende natuurparken in Spanje zijn perfecte bestemmingen om deze zomer te verkennen. Ze laten je genieten van de schoonheid van de natuur terwijl je de drukte vermijdt die je vaak aantreft in de meer populaire toeristische plekken.
Meer Spanje nieuws, klik hier
(c) foto Sierra de las Nieves Wikipedia