Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Onthulling van Malaga's verborgen juweel: het Romeinse theater

Voor vele jaren lag een van de meest opmerkelijke historische schatten van Malaga gedeeltelijk verscholen onder de oude Casa de la Cultura. Vandaag de dag is het Romeinse Theater naar voren gekomen als een van de belangrijkste monumenten van de stad, dat de schijnwerpers deelt met andere iconische structuren zoals de kathedraal en de Alcazaba. Dit oude overblijfsel, dat teruggaat tot de Romeinse periode, is genesteld aan de voet van een voormalige citadel en vesting uit de Moorse tijd. De geschiedenis van het Romeinse Theater en de ontdekking ervan in 1951 zijn verhalen van een verborgen juweel dat eindelijk aan het licht is gekomen.

Een Blik op de Geschiedenis

Het Romeinse Theater van Malaga, vaak aangeduid als het Teatro Romano, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan twee millennia. Dit architectonische wonder werd gebouwd in de vroege jaren van de 1e eeuw, waarbij gebruik werd gemaakt van het natuurlijke heuvelachtige terrein om de tribunes voor het publiek te herbergen. Het theater was een eerbetoon aan de grootsheid van de Romeinse techniek en architectuur, ontworpen om verschillende vormen van entertainment en optredens te huisvesten die geliefd waren bij de oude bewoners van Malaca, de Romeinse naam voor de stad.

Ontdekking en Onthulling

Verbazingwekkend genoeg bleef het Romeinse Theater eeuwenlang verborgen, verscholen onder de gebouwen van de stad. Zijn bestaan bleef gehuld in obscuriteit tot 1951, toen een landschapsproject werd uitgevoerd naast de Casa de la Cultura, een cultureel centrum dat ooit in de buurt stond. Tijdens de bouwwerkzaamheden werden per ongeluk de ruïnes van het oude theater blootgelegd, waarbij een historische schat aan het licht kwam die de bewustwording van de stad lange tijd had ontlopen.

De archeologische vondst opende een venster naar het verleden van Malaga en wierp licht op zijn Romeinse erfgoed. Latere studies en opgravingen onthulden niet alleen de structuur, maar ook de culturele betekenis die het had. Het theater werd gebouwd tijdens het bewind van keizer Augustus en bleef eeuwenlang in gebruik, in ieder geval tot de 3e eeuw. Het organiseerde verschillende vormen van entertainment, van klassieke toneelstukken tot gladiatorengevechten, en toonde het levendige culturele en recreatieve leven van de Romeinse bewoners.

Architectonische Pracht

Het Romeinse Theater van Malaga staat als een eerbetoon aan de Romeinse architectonische vindingrijkheid. Het theater werd ontworpen om ongeveer 2.000 toeschouwers te herbergen en bood hun een prachtig uitzicht op het podium en het omringende landschap. Het gebruik van lokaal gewonnen steen, zorgvuldige bouwtechnieken en de integratie met het natuurlijke terrein maken het tot een opmerkelijk voorbeeld van Romeinse bouwkunst.

De gestapelde zitplaatsen, of cavea, boden de mogelijkheid voor een divers publiek om van optredens te genieten, en de akoestiek van het theater zorgde ervoor dat zelfs degenen op de hoogste zitplaatsen elk woord konden horen. Het podiumgebied, bekend als het orkest, was prachtig versierd, en de gevel van het theater was versierd met zuilen en beeldhouwwerken.

Een Cultureel Icoon

Vandaag de dag is het Romeinse Theater liefdevol gerestaureerd en behouden gebleven, en fungeert het als een levend museum dat bezoekers terug in de tijd transporteert. Het staat trots in het hart van de stad en vormt een integraal onderdeel van het culturele erfgoed van Malaga. Het theater is geïntegreerd in het stedelijke landschap van de stad en toont zijn grootsheid naast andere historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal en de Alcazaba.

Bezoekers aan het Romeinse Theater kunnen de archeologische site verkennen en een speciaal museum naast de ruïnes bezoeken. Deze ruimtes bieden onschatbare inzichten in het Romeinse verleden van Malaga en stellen mensen in staat om zich te verbinden met de geschiedenis en cultuur van de stad.

De ontdekking van het Romeinse Theater in Malaga was een openbaring voor de stad, waarbij een verborgen juweel aan het licht kwam dat lange tijd verborgen was gebleven onder de Casa de la Cultura. De historische betekenis en architectonische pracht maken het tot een essentieel onderdeel van het culturele erfgoed van Malaga. Vandaag de dag staat het Romeinse Theater trots als een symbool van de rijke geschiedenis van de stad, waarbij het bezoekers uitnodigt om een stap terug in de tijd te zetten en de grootsheid van het oude Romeinse entertainment te ervaren. Terwijl Malaga blijft evolueren, herinnert deze opmerkelijke archeologische site ons aan het belang van het behouden van ons verleden en het vieren van onze culturele wortels.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram