Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Oudste kasteel van Spanje: Castillo Burgalimar - stille getuige van eeuwenlange geschiedenis in Andalusië

Verscholen in de betoverende landschappen van Andalusië, Spanje, ligt een prachtig overblijfsel uit het verleden: het Burgalimar Castle in Baños de la Encina (Jaén). Dit kasteel, een blijvend testament van de rijke geschiedenis van de regio, staat als een stille getuige van het verstrijken van de tijd, met zijn wortels die teruggaan tot de 10e eeuw. Met zijn intrigerende oorsprong en historische betekenis heeft het Burgalimar Castle terecht zijn plaats verdiend als niet alleen het oudste kasteel in Spanje, maar ook het op één na oudste in heel Europa.

Een Vesting Geboren uit Noodzaak

Het verhaal van Burgalimar Castle begint in het jaar 968, toen het werd opgedragen door de kalief van Córdoba, Alhakén II. Het primaire doel was om te dienen als een formidabele defensiepost ter bewaking van de grenzen van Al-Ándalus, het middeleeuwse islamitische grondgebied dat ooit Zuid-Spanje besloeg. De strategische ligging van het kasteel boven op een kleine heuvel bood een gunstig gezichtspunt voor het monitoren en beschermen van het rijk.

Dit oude fort werd gebouwd tijdens een periode van grote historische betekenis, toen de Moren heersten over Al-Ándalus. Zijn architectuur en ontwerp weerspiegelen de opmerkelijke mix van Moorse en islamitische invloeden, die kenmerkend zijn voor veel gebouwen in deze regio. Deze invloeden zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar, waardoor het kasteel niet alleen historisch significant is, maar ook architectonisch boeiend.

Een Blik in het Verleden

Een van de meest overtuigende bewijzen van de leeftijd en het doel van het kasteel is een inscriptie die is ontdekt op de poort van het kasteel. De originele inscriptie, naar men aanneemt uit de tijd van de bouw, is nu ondergebracht in het Nationaal Archeologisch Museum in Madrid. Deze inscriptie dient als een directe link naar de geschiedenis van het kasteel en zijn oorsprong als een defensieve vesting ter bescherming van de Al-Ándalus-grens.

Gedurende de eeuwen heeft het kasteel talloze historische gebeurtenissen waargenomen, van de ondergang van Al-Ándalus tot de Reconquista, een periode gekenmerkt door de geleidelijke christelijke herovering van het Iberisch Schiereiland. Het kasteel wisselde meerdere malen van eigenaar, wat de schommeling van de macht in deze turbulente regio weerspiegelt. De historische betekenis van Burgalimar Castle gaat verder dan zijn rol als vesting; het belichaamt de voortdurend evoluerende geschiedenis van Andalusië en Spanje zelf.

Een Culturele Schat

Vandaag de dag heeft Burgalimar Castle zijn initiële doel als defensieve versterking overstegen en staat het bekend als een culturele schat. Het dient als een getuigenis van het rijke weefsel van de Spaanse geschiedenis en de blijvende invloed van de Moorse architectuur in de regio. Bezoekers kunnen de indrukwekkende muren, torens en binnenplaatsen van het kasteel verkennen en genieten van het adembenemende uitzicht op het omliggende landschap.

Het behoud van dit oude kasteel is een getuigenis van de toewijding van degenen die het belang erkennen van het beschermen van historische monumenten. Zijn aanwezigheid herinnert voortdurend aan de blijvende erfenis van Al-Ándalus en de eeuwenlange geschiedenis die Andalusië heeft gevormd.

Burgalimar Castle, het oudste kasteel in Spanje en het op één na oudste in Europa, is een levend bewijs van de geschiedenis van Andalusië en het bredere Iberisch Schiereiland. Zijn blijvende aanwezigheid boven op een heuvel in Baños de la Encina dient als een boeiende blik in het verleden, waarbij elke steen de verhalen van de Moren, de Reconquista en de voortdurend evoluerende geschiedenis van Spanje weerspiegelt. Als stille getuige van vervlogen tijden staat dit kasteel trots als een van de meest verbazingwekkende historische bezienswaardigheden in Spanje, waarbij het de rijke geschiedenis en culturele erfgoed van de regio voor komende generaties behoudt.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: www.jaenparaisointerior.es

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram