Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Paardenraces op het strand: het spectaculaire equine evenement in Sanlucar 2023

Save the dates

vrijdag 10 augustus tot zondag 12 augustus 2023
en
vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus 2023

Sanlucar de Barrameda, een charmant kuststadje in Andalusië, Spanje, staat bekend om zijn zonovergoten stranden, historische bezienswaardigheden en levendige cultuur. Maar voor paardenliefhebbers en avontuurzoekers ligt de grootste attractie van Sanlucar in een uniek en opwindend evenement dat elke zomer plaatsvindt - de Paardenraces op het Strand. In 2023 keert deze eeuwenoude traditie terug, en belooft het een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Een Rijke Traditie

De oorsprong van de Paardenraces van Sanlucar gaan meer dan een eeuw terug, waardoor het een van de meest gekoesterde paardensportevenementen in Spanje is geworden. Oorspronkelijk opgezet als een manier voor paardenfokkers en handelaren om hun beste paarden te tonen, groeiden de races al snel uit tot een groots spektakel dat duizenden toeschouwers uit alle hoeken van de wereld trekt.

De Locatie

Wat de Paardenraces van Sanlucar onderscheidt van gewone paardenraces is het adembenemende decor - het uitgestrekte strand. Paarden die langs de kustlijn galopperen, met het geluid van de golven op de achtergrond, creëren een sfeer die zowel opwindend als schilderachtig is. Het zanderige terrein, hoewel uitdagend voor de paarden, voegt een extra element van opwinding toe voor jockeys en toeschouwers.

Data en Schema

De editie van de Paardenraces van Sanlucar in 2023 staat gepland om plaats te vinden over twee afzonderlijke weekenden in augustus, zodat iedereen kan deelnemen aan de festiviteiten. De organisatoren hebben de racedagen zorgvuldig gepland, waarbij het eerste weekend de eerste reeks races zal bevatten en het tweede weekend zal leiden naar de grand finale.

De Competitie

Paardensporters uit Spanje en de rest van de wereld zullen samenkomen om deel te nemen in verschillende categorieën, waarbij ze verschillende paardenrassen en rijvaardigheden tentoonstellen. Toeschouwers kunnen spannende vlakke races verwachten, waarbij paarden hun snelheid en behendigheid laten zien langs de kustlijn. Daarnaast zullen er ook wedstrijden met tuigage plaatsvinden, een boeiende weergave van teamwork tussen het paard en zijn koetsier.

De Sfeer

Sanlucar 2023 zal veel meer zijn dan alleen een paardenrace-evenement; het wordt een viering van cultuur, gastronomie en gemeenschapsgeest. Het stadje zal tot leven komen met kleurrijke versieringen, traditionele muziek en heerlijke lokale gerechten. Bezoekers kunnen ambachtelijke markten verkennen, genieten van regionale lekkernijen en zich onderdompelen in de levendige Andalusische cultuur.

Behoud van Traditie

Hoewel de Paardenraces van Sanlucar in de loop der jaren aanzienlijk zijn geëvolueerd, blijven de organisatoren zich inzetten om de traditionele essentie van het evenement te behouden. Terwijl modernisering in verschillende aspecten van het leven doordringt, staat dit evenement als een trotse getuigenis van het diepgewortelde culturele erfgoed van Andalusië en de band tussen de mensen en hun paarden.

Duurzaamheid en Natuurbescherming

Met een groeiend bewustzijn van milieukwesties nemen de organisatoren stappen om ervoor te zorgen dat het evenement zijn milieuvriendelijk karakter behoudt. Er worden strikte maatregelen voor afvalbeheer en duurzame praktijken geïmplementeerd om het delicate kustecosysteem te beschermen, zodat de schoonheid van de stranden van Sanlucar ongerept blijft.

Plan Uw Bezoek

Als u van plan bent om de Paardenraces van Sanlucar in 2023 bij te wonen, zorg er dan voor dat u uw accommodatie ruim van tevoren boekt, omdat hotels tijdens het hoogseizoen snel vollopen. Het is ook raadzaam om vroeg naar de waterkant te komen om een ​​goede kijkplek te bemachtigen, omdat er verwacht wordt dat duizenden toeschouwers zich naar de kust zullen begeven.

De Paardenraces op het Strand in Sanlucar 2023 beloven een boeiende mix te zijn van traditie, competitie en culturele festiviteiten tegen de prachtige achtergrond van een van de mooiste kustlijnen van Spanje. Of u nu een paardenraces-fanaat bent of iemand die een onvergetelijke ervaring zoekt, dit evenement biedt werkelijk iets buitengewoons. Dus noteer de datum in uw agenda en maak u klaar om de donderende hoeven en de spanning van de race te ervaren bij de Paardenraces van Sanlucar in 2023.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) www.sanlucarturismo.com

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram