Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

PICASSO BEELDHOUWER: TOEN HET GENIE ONTDEKTE DAT CANVAS NIET GENOEG WAS

Pablo Ruiz Picasso was een kunstenaar wiens onuitputtelijke creativiteit meer vereiste dan alleen canvas en papier. Vanaf de vroege dagen van het kubisme zocht hij de driedimensionaliteit die schilderen ontbeerde. Hout, ijzer, gips, cement en brons behoorden tot de materialen die hij gebruikte om zijn ideeën in beeldhouwkunst om te zetten. Met zijn karakteristieke vindingrijkheid en eenvoud revolutioneerde hij de beeldhouwkunst, waarbij hij de conventies uit de 19e eeuw doorbrak en de weg effende voor andere kunstenaars waarvan het werk niet volledig begrepen kan worden zonder de lange schaduw van het genie uit Malaga.

"Pablo Picasso: Sculpteur. Matière et Corps" is de titel van een tentoonstelling die tot 10 september 2023 in het Picasso Museum in Malaga te zien zal zijn. Daarna reist het door naar het Guggenheim in Bilbao, waar het tot 2024 te zien zal zijn. De tentoonstelling, samengesteld door Carmen Giménez, de eerste directeur van het Picasso Museum in Malaga, brengt 61 werken van verschillende formaten samen die tussen 1909 en 1964 zijn gemaakt. Giménez gelooft dat beeldhouwkunst op geen enkele manier een ondergeschikte discipline was aan schilderkunst. "Picasso benadrukte dat geen enkele kunstvorm belangrijker of minder belangrijk is dan de andere. Hij wijdde enkele van zijn meest geïnspireerde en vruchtbare werkdagen aan beeldhouwkunst", zegt ze.

In tegenstelling tot schilderen, dat hij gemakkelijker los kon laten, werd beeldhouwkunst vanaf het begin een trouwe metgezel. Het bestond naast hem, was aanwezig in fotografische documenten die zijn verschillende artistieke stadia in kaart brachten, en werd beschouwd als een intiem onderdeel van zijn denkproces, een soort tweede huid dichter bij het canvas waar hij zijn oliën op morste. Zijn werken, zoals zijn schilderijen, waren aanpassingen van een tijdperk en een periode in de geschiedenis van de kunst. Als we accepteren dat het kubisme het nulpunt is voor zijn eerste stukken in klei en brons, zullen Picasso's latere creaties worden verlicht door de principes van abstractie, terugkeer naar Afrikaanse en Iberische kunst, of dat soort object trouvé dat het pad zal markeren tijdens de centrale jaren van zijn leven.Museo Picasso Malaga
Palacio de Buenavista
Calle San Agustín, 8
29015 Málaga
www.museopicassomalaga.org

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: Museo Picasso Malaga

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram