Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

PRIJSSTIJGINGEN VAN HOTELS AAN DE COSTA DEL SOL TREFFEN NATIONAAL TOERISME, MAAR INTERNATIONALE REIZIGERS VULLEN HET GAT

Hotelreserveringen en de vraag vanuit de Spaanse toerismemarkt zijn sinds half mei aanzienlijk afgenomen, wat heeft geleid tot een daling van het nationale toerisme, volgens het nieuwste rapport van de Turismo Costa del Sol-toerismebureau. Het rapport, gebaseerd op gegevens van het Spaanse nationale statistiekbureau INE, wees ook op een aanzienlijke stijging van de hotelprijzen als een mogelijke factor die bijdraagt aan de neergang.

In mei bereikte de gemiddelde kosten voor een hotelovernachting in de provincie Malaga 120 euro, een stijging van 33% vergeleken met dezelfde periode in 2019. Deze prijsstijging overschrijdt zowel het nationale als het Andalusische gemiddelde met tien procent. Vóór de pandemie bedroegen de gemiddelde kosten per nacht 90 euro. De hotelsector betoogt dat de prijsstijging noodzakelijk is vanwege hoge energiekosten en een scherpe stijging van de inflatie.

Het rapport onthult een verontrustende daling van 2,4% van Spaanse toeristen die vorige maand in hotels verbleven. Internationale reizigers hebben echter deze daling weten te compenseren, waardoor overnachtingen, gemiddelde verblijfsduur en bezettingsgraad gezond blijven. In feite bestonden in de afgelopen maand bij hotels aan de Costa del Sol acht van de tien gasten uit buitenlanders.

Turismo Costa del Sol benadrukte dat Spaanse reizigers in termen van marktomvang nog steeds de leiding hebben, op de voet gevolgd door Britse toeristen. Ondanks de daling van het binnenlandse toerisme is de regio Costa del Sol in staat geweest om haar algehele toeristische sector te handhaven dankzij de instroom van internationale bezoekers.

Hoewel de stijging van de hotelprijzen sommige binnenlandse toeristen mogelijk heeft afgeschrikt om de Costa del Sol als bestemming te kiezen, blijft de regio een gestage stroom internationale reizigers aantrekken. De aantrekkingskracht van de pittoreske kustlijn, het aangename weer en diverse attracties blijft sterk, wat bijdraagt aan de gezonde prestaties van de toerisme-industrie.

Desalniettemin moeten belanghebbenden in de reissector waakzaam blijven, aangezien de daling van het nationale toerisme op lange termijn gevolgen kan hebben. Inspanningen om de stijgende prijzen aan te pakken en accommodaties betaalbaarder te maken voor binnenlandse reizigers, kunnen helpen om de lokale markt nieuw leven in te blazen.

Samengevat hebben de prijsstijgingen van hotels aan de Costa del Sol invloed gehad op het nationale toerisme, wat heeft geleid tot een afname van Spaanse toeristen die de regio kiezen voor hun verblijf. Desondanks hebben internationale reizigers deze daling weten te compenseren, waardoor de toerisme-industrie een gezond activiteitsniveau behoudt. Hoewel er uitdagingen blijven bestaan, blijft de aantrekkingskracht van de Costa del Sol op internationale bezoekers de algehele toeristische sector van de regio versterken.
(c) foto https://las-orquideas-spain.hotels-andalucia.com/

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram