Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

PRIVÉBEDRIJF BEREIDT EERSTE RAKETVLUCHT VAN SPANJE VOOR. KIJK LIVE 31 MEI 2023 OM 5U30

HUELVA, Spanje - Spanje staat op het punt zijn stempel te drukken op de ruimterace, terwijl het particuliere bedrijf PLD Space, gevestigd in de provincie Huelva, zich voorbereidt om een micro-raket de ruimte in te sturen. Deze baanbrekende prestatie markeert een belangrijke mijlpaal voor Spanje en weerspiegelt de toenemende concurrentie in de Europese ruimtevaartindustrie.

PLD Space staat aan de top van de Spaanse lucht- en ruimtevaartsector en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van herbruikbare raketten. Het doel van het bedrijf, zoals vermeld op hun website, is om commerciële orbitale en suborbitale toegang tot kleine satellieten op een snellere, veiligere en duurzamere manier te bieden.

Tijdens een recent bezoek aan de lanceerlocatie en faciliteiten van het Nationaal Instituut voor Lucht- en Ruimtevaarttechnologie (INTA) in Mazagón benadrukte premier Pedro Sánchez het engagement van de regering om Spanje tot een leider in de lucht- en ruimtevaarttransportindustrie te maken. Hij sprak zijn vertrouwen uit dat de aanstaande lancering van de MIURA-1 raket een trotse gebeurtenis zou zijn voor het land.

De MIURA-1 suborbitale lanceerder is ontworpen om tot vier missies per jaar uit te voeren en heeft het potentieel om vracht de ruimte in te brengen en veilig terug te brengen. De visie van PLD Space sluit aan bij het gezamenlijke doel om Spanje voorop te stellen in de ruimtevaartindustrie voor transport.

Premier Sánchez benadrukte de kracht en concurrentiepositie van de Spaanse lucht- en ruimtevaartsector, waarbij hij wees op de economische impact ervan. Alleen al in 2020 droeg de industrie meer dan €13 miljard bij, wat overeenkomt met 1,2% van het Spaanse bbp en 5,4% van het industriële bbp. Bovendien heeft de sector het vermogen om 155.000 directe en indirecte banen te creëren, waarvan veel zeer gespecialiseerd zijn. Spanje heeft al €1,5 miljard geïnvesteerd in onderzoek, ontwikkeling en innovatie (O&O&I).

Ezequiel Sánchez, de president van PLD Space, benadrukte dat de aanstaande lancering het technologisch leiderschap van Spanje in Europa aantoont en het land positioneert als een belangrijke speler in de strategische sector van kleine satellieten. De succesvolle lancering van de MIURA-1 raket zal naar verwachting de weg vrijmaken voor verdere vooruitgang van Spanje op het gebied van ruimteverkenning.

Na MIURA-1 heeft PLD Space plannen om de MIURA-5 te ontwikkelen, een herbruikbaar klein lanceervoertuig dat bedoeld is om kleine satellieten in een baan te brengen. Naarmate de vraag naar kleine raketten toeneemt, verschijnen er lanceerplatforms in heel Europa, wat een verschuiving markeert van de traditionele dominantie van nationale ruimtevaartorganisaties. Naast Spanje zijn landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Duitsland en IJsland actief bezig met satellietlanceringsprojecten.

Terwijl Spanje zich opmaakt voor zijn eerste particuliere raketlancering, groeit de anticipatie onder enthousiastelingen, onderzoekers en investeerders in de industrie. Deze belangrijke mijlpaal zet Spanje niet alleen neer als een belangrijke speler in de Europese ruimterace, maar opent ook deuren voor toekomstige ontwikkelingen en samenwerkingen. De succesvolle lancering van de MIURA-1 raket zal getuigen van de groeiende capaciteiten van Spanje in de lucht- en ruimtevaartsector en inspireren tot verdere vooruitgang in ruimteverkenning.Kijk live op 31 mei om 5u30: https://www.youtube.com/watch?v=htb4TVnKLg4

(c) foto en meer informatie https://www.pldspace.com/en/

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram