Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

RECORD TEMPERATUREN IN MALAGA DEZE WINTER

Malaga heeft deze winter de 2de warmste temperaturen in 60 jaar ervaren. Gemiddeld waren de temperaturen in de maanden december, januari en februari rond de 18 graden Celsius, terwijl de normale temperatuur voor deze periode rond de 14 graden Celsius ligt. Dit heeft geleid tot een recordaantal dagen met temperaturen boven de 20 graden Celsius.

Er zijn verschillende redenen voor deze ongebruikelijk hoge temperaturen. Ten eerste is er dit jaar sprake van een sterke La Niña, wat betekent dat de watertemperaturen in de Stille Oceaan lager zijn dan normaal. Dit heeft een impact op het weer wereldwijd, waaronder ook in Europa.

Ten tweede heeft de locatie van de Azoren-hogedrukgebieden invloed gehad op het weer in Europa deze winter. De hoge druk boven de Azoren heeft ervoor gezorgd dat koude lucht uit het noorden werd tegengehouden en dat warmere lucht vanuit het zuiden kon binnenstromen.

Hoewel hogere temperaturen in de winter voor sommige mensen misschien prettig zijn, kunnen ze ook negatieve gevolgen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld leiden tot droogte en watergebrek, en kan het de landbouw en de natuur aantasten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze warme winter geen bewijs is voor klimaatverandering op zichzelf, maar eerder een indicatie is van de variabiliteit van het weer. Het is echter wel bekend dat de kans op dergelijke extreme weersomstandigheden in de toekomst zal toenemen als gevolg van klimaatverandering.

Foto (c) Nicole Queiroz www.pexels.com/nl-nl/foto/wand-temperatuur-verticaal-schot-muur-10772166

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram