Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

RECORDAANTAL BELGEN KOOPT ELKE DAG EEN SPAANSE CASA

In 2022 werd een historisch record gevestigd van het aantal Belgen dat een tweede verblijf in Spanje kocht, maar dat record is nu alweer verbroken. Volgens officiële cijfers kozen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar elke dag gemiddeld 13,8 Belgen voor een casa in de zon. De stijging in de vastgoedaankopen wordt toegeschreven aan de coronacrisis en de veranderde mentaliteit van mensen.

Leen Vermeulen, een makelaar van Hip Estates, die de cijfers van de notarissen heeft kunnen inkijken, legt uit dat na periodes van strenge lockdowns mensen meer van het leven willen genieten en willen ontsnappen aan de lange winter thuis. Ze zoeken naar een mediterraan, subtropisch klimaat en vinden dit in Spanje, waar de kosten van levensonderhoud doorgaans lager zijn dan in België. Bovendien heeft het thuiswerken, dat door de pandemie is ingeburgerd, de vastgoedverkoop gestimuleerd. De recente energiecrisis heeft Belgen ook aangemoedigd om een tweede woning in Spanje te kopen, omdat de milde temperaturen in nieuwbouwwoningen nauwelijks verwarming vereisen.

Vermeulen benadrukt dat het veilig is om een Spaanse casa te kopen, zolang enkele regels worden gevolgd. Bij de verkoop van Spaans vastgoed aan Belgen wordt de Spaanse wetgeving toegepast binnen een Europees kader. Een reservatiecontract wordt opgesteld en gecontroleerd door een Spaanse advocaat, waardoor de woning niet aan een andere partij kan worden verkocht en er tijd is voor een juridisch onderzoek.

Kopers wordt aangeraden om betalingen te doen via een beveiligde derdenrekening van een advocaat, die veel van de taken van een notaris op zich neemt in Spanje. Hierdoor is er een bankgarantie in het geval dat de bouwpromotor failliet gaat voor de oplevering van het pand. De betaling van de aankoopsom gebeurt in verschillende schijven, zoals bij de ondertekening van het reservatiecontract, bij de ondertekening van de compromis (na zekerheid over de juridische situatie van de bouwpromotor en het pand) en bij het verlijden van de akte na de oplevering van het afgewerkte pand.

Wat betreft de prijs van een nieuwbouwappartement, begint deze in Spanje al vanaf 150.000 euro. Vanwege het enorme aanbod zijn er ook luxeflats die tot 500.000 euro en villa's van verschillende afmetingen en prijsklassen beschikbaar zijn.

Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) Hip Estates www.hipestates.com

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram