Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Reyes Magos of Driekoningen: Een Vreugdevolle Traditie in Spanje

De Dag van de Drie Koningen

Zelfs na de nieuwjaarsfestiviteiten wacht in Spanje de belangrijkste dag voor alle kinderen op 6 januari - Los Reyes Magos of de Dag van de Drie Koningen. Deze traditie vindt zijn oorsprong in het bijbelse verhaal van de Wijzen die een ster volgden naar de kribbe in Bethlehem en geschenken brachten voor de pasgeboren Jezus: goud, wierook en mirre.

Traditie van Brieven Schrijven: Hoop en Deugd van Kinderen

Naarmate Kerstmis nadert, nemen Spaanse kinderen deel aan de eeuwenoude gewoonte van het schrijven van brieven aan een of alle drie de koningen - Melchior, Gaspar en Baltasar. In deze brieven vertellen kinderen over hun goede gedrag gedurende het hele jaar en uiten ze hun gewenste cadeaus voor 6 januari. Hoe beter het gedrag van het kind, des te prachtiger het verwachte cadeau. Omgekeerd kan slecht gedrag resulteren in het ontvangen van een stukje steenkool.

Koninklijke Reis: De Aankomst van de Koningen en Cabalgatas

Elk jaar beginnen Los Reyes Magos aan een kamelentocht vanuit het Oosten naar Spanje, aankomend na Oudjaarsavond. Hun aanwezigheid wordt aangekondigd door grandioze processies genaamd "cabalgatas", waar ze steden doorkruisen, luisterend naar de wensen van kinderen en hun brieven verzamelend. In de nacht van 5 januari, na de cabalgata, haasten kinderen zich naar huis om hun schoenen schoon te maken en strategisch in de woonkamer te plaatsen. De plaatsing is cruciaal - het leidt de Koningen naar de juiste ontvangers van hun geschenken.

Voeden van de Reizigers: Gebruiken van Gastvrijheid

Gezien de lange reis en de zware nacht van het geven van geschenken, tonen Spaanse families gastvrijheid door water, nougat of melk achter te laten voor de Drie Koningen en hun kamelen. Dit symbolische gebaar zorgt ervoor dat ze kracht herwinnen voor hun terugreis.

Opbouw van Verwachting: De Ochtend van 6 januari

Op de ochtend van 6 januari, bekend als Epifanie of Dia de Reyes Magos, staan kinderen opgewonden eerder op dan normaal. Met ingehouden adem haasten ze zich naar de plek waar ze hun schoenen hebben achtergelaten, hopend de schatten te onthullen die zijn achtergelaten door Hun Majesteiten, de Wijzen. De vreugde is tastbaar, en de afwezigheid van water en het geconsumeerde nougat geeft aan dat de Koningen hun energie hebben hersteld voor de terugreis.

Conclusie: Epifanie Sluit Kerst af

In elk Spaans huishouden is de lucht gevuld met anticipatie en opwinding op Dia de Reyes Magos. De traditie vangt de essentie van Kerstmis, en terwijl de ochtend zich ontvouwt, markeert het het einde van het feestseizoen - een signaal dat Kerstmis voorbij is, met herinneringen aan vreugde en de belofte van festiviteiten in het komende jaar.

Meer Spanje nieuws, klik hier

foto: Cabalgata de Los Reyes in Sevilla (c) www.turismosevilla.org

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram