Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

ROMEINS BADENCOMPLEX ONTDEKT ONDER DE ZANDDUINEN

ROMEINS BADENCOMPLEX ONTDEKT ONDER DE ZANDDUINEN

Een goed bewaard gebleven Romeins badencomplex is ontdekt onder de zandduinen van een Spaans strand. Het uitgestrekte complex strekt zich uit over ongeveer 2,5 hectare nabij het dorp Canos de Meca in de zuidelijke regio Andalusië. Het omvat meerdere kamers met een 4 meter hoge muur, deuren en ramen die allemaal nog intact zijn. Rood, wit en zwart stucwerk en marmer werden ook ontdekt, wat suggereert dat de baden weelderig versierd zouden zijn geweest. Onderzoekers van de Universiteit van Cadiz (UCA), die de opgraving hebben geleid, hebben de vondst "uitzonderlijk" genoemd en schatten dat deze uit de 5e eeuw na Christus dateert. De ontdekking kan nu volledig veranderen hoe historici over het gebied denken: het bestaan van zo'n groot badcomplex suggereert dat het een veel belangrijker post zou kunnen zijn geweest binnen het Romeinse Rijk dan eerder werd gedacht.

Archeoloog Dario Bernal zei dat de baden hygiëne en ontspanning zouden hebben geboden aan de werknemers van de visfuiken en zoutfabrieken in het gebied. De vondst maakte deel uit van het Arqueostra-project van de universiteit, waarin onderzoekers hopen meer te weten te komen over de productie van visproducten en sauzen tijdens de periode van Romeinse bezetting in de regio. Tijdens de opgraving werden ook enkele middeleeuwse keramiek in de buurt gevonden.

Ondertussen werden bij een aparte UCA-opgraving in de buurt van Kaap Trafalgar ten minste zeven Romeinse zoutbaden gevonden, die werden gebruikt om voedsel te bewaren, met dieptes variërend van 1,5 tot 2 meter. Enkele resten van conserveermiddelen werden ook aangetroffen in het binnenste van de baden. Naast de Romeinse artefacten ontdekten onderzoekers ook een intact prehistorisch graf op de locatie van Kaap Trafalgar.

De universiteit zei dat de begraafplaats 4.000 jaar oud was en de resten van verschillende individuen bevatte. "Het is prachtig", zei Patricia del Pozo, de cultuurminister van Andalusië, eraan toevoegend dat de opgravingen lieten zien dat de regio "een ongelooflijk aantrekkelijk gebied is voor allerlei beschavingen, wat ons een ongelooflijke geschiedenis geeft".

Foto: (c) UCA

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram