Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Romeins theater Acinipio in Ronda verwijderd van de lijst 'bedreigd' na verbeteringswerken en nieuwe ingang

Ronda, Spanje - In een belangrijke prestatie op het gebied van historisch behoud is het Romeinse theater Acinipo in Ronda succesvol gerestaureerd en voorzien van een nieuwe ingang, waardoor het van de lijst 'bedreigd' is verwijderd. Deze opmerkelijke prestatie volgt na uitgebreide verbeteringswerken die nieuw leven hebben geblazen in dit eeuwenoude architectonische wonder, waardoor het behouden blijft voor toekomstige generaties.

Het Romeinse theater Acinipo, gelegen in het prachtige Andalusische landschap, is een archeologische site die teruggaat tot de eerste eeuw na Christus. Het stond als een getuigenis van de vindingrijkheid en cultureel erfgoed van het Romeinse Rijk. Echter, in de loop der tijd hadden verwaarlozing en verval het theater in gevaar gebracht, met het risico op onherstelbare schade en mogelijk verlies.

Met het besef van het belang van de site en de noodzaak van behoud gingen lokale autoriteiten, in samenwerking met archeologen, historici en culturele organisaties, aan de slag met een ambitieus restauratieproject. Het doel was niet alleen om het Romeinse theater in zijn oude glorie te herstellen, maar ook om het toegankelijker te maken voor bezoekers.

De restauratiewerkzaamheden, die in het begin van 2022 van start gingen, omvatten zorgvuldige archeologische opgravingen en structurele versterkingen om de integriteit van het theater te waarborgen. Vakkundige ambachtslieden en conservators repareerden en reconstrueerden zorgvuldig de tribunes, het podium en de architecturale elementen van het theater, daarbij historische gegevens volgend en waar mogelijk gebruikmakend van traditionele technieken. Het proces had tot doel een delicate balans te vinden tussen het herstellen van de oorspronkelijke pracht en het waarborgen van de levensduur van de structuur.

De restauratie-inspanningen pakten ook de toegankelijkheidsproblemen van de site aan door een nieuwe ingang toe te voegen. Deze toevoeging stelt bezoekers in staat om het theater rechtstreeks te betreden vanuit een nabijgelegen bezoekerscentrum, wat zorgt voor een naadloze ervaring en het minimaliseren van mogelijke schade aan de fragiele overblijfselen. Bovendien zijn moderne voorzieningen, zoals informatiepanelen en interactieve displays, geïnstalleerd om de educatieve waarde en bezoekerservaring te verbeteren.

De voltooiing van de restauratie en de onthulling van de nieuwe ingang markeren een mijlpaal in het behoud van het historische en culturele erfgoed van Ronda. Het gerevitaliseerde Romeinse theater Acinipo kan nu worden ervaren in al zijn glorie, waarbij de architectonische meesterschap van de Romeinen en hun blijvende invloed op de regio worden tentoongesteld.

Het verwijderen van het Romeinse theater Acinipo van de lijst 'bedreigd' getuigt van de toewijding en samenwerking van de betrokken individuen en organisaties. Het project dient als een schitterend voorbeeld van hoe gemeenschappen kunnen samenwerken om hun culturele schatten te beschermen en te herstellen, waardoor hun voortdurende betekenis voor toekomstige generaties wordt gewaarborgd.

De restauratie van het Romeinse theater Acinipo behoudt niet alleen een onschatbaar deel van de geschiedenis van Spanje, maar fungeert ook als een toeristische trekpleister die bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Het biedt zowel de lokale bevolking als toeristen de mogelijkheid om zich onder te dompelen in het rijke weefsel van het verleden en een dieper begrip te krijgen van de historische en culturele betekenis van de regio.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: www.andalucia.org

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram