Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Santuario de la Virgen del Saliente, Albox

De fascinerende geschiedenis van de Capilla del Saliente, een juweel van religieuze erfenis in de prachtige regio Almería, Spanje.

1681

Stap terug in de tijd naar het jaar 1681, toen Juan de Alcaina y de Martos, een gerespecteerde burgemeester van de Villa de Albox, de oprichting van de Capilla del Saliente in gang zette ten behoeve van Lázaro de Martos García-Verdelpino, een toegewijde priester uit Benitorafe. Deze charmante kapel, genesteld in de weelderige omgeving van Tahal, werd een spiritueel toevluchtsoord onder het waakzame oog van priester Roque Tendero, destijds parochieherder van Albox.

1686

Een paar jaar later, in 1686, gaf de markies van los Vélez groen licht voor de bouw van een kapel voor de Escuela de Cristo in het naburige Purchena. Dit werd een ontmoetingsplek voor vele geestelijken, waaronder de eerder genoemde priesters.

Met de goedkeuring van de bisschop van Almería, Manuel de Santo Tomás, begonnen ze vervolgens met de bouw van de eerste kapel, nadat ze waren benoemd tot executeurs-testamentair door de genereuze de Alcaina.

Een baken van geloof en spiritualiteit


De invloed van deze geestelijken groeide gestaag in de regio, en de Capilla del Saliente werd al snel een baken van geloof en spiritualiteit voor de lokale gemeenschap.

Ontdek zelf de pracht en de geschiedenis

Ontdek zelf de pracht en de geschiedenis van de Capilla del Saliente tijdens je volgende reis naar Almería. Of je nu een liefhebber bent van historische architectuur, spiritualiteit, of gewoon op zoek bent naar een vredige plek om te bezinnen, deze kapel zal je zeker betoveren met zijn tijdloze schoonheid en betekenis.

Mis deze unieke ervaring niet en voeg de Capilla del Saliente toe aan je reisroute. Kom en laat je inspireren door de rijke geschiedenis en het spirituele erfgoed van deze bijzondere plek in het hart van Spanje.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram