Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Spaanse cavaboeren lijden onder aanhoudende droogte

Freixenet Cava
(c) foto: Freixenet Cava

Bij het openen van een fles Spaanse cava, is het niet alleen de verfrissende bubbels die ons verheugen, maar ook de gedachte aan de zonovergoten wijngaarden van de regio Penedès in Spanje. Echter, de laatste tijd heeft deze idyllische beeldschone regio te kampen gehad met aanhoudende droogtes. Die nu hun tol eisen.

Spaanse cavaboeren geconfronteerd met uitdagingen

Als gevolg van deze droogteperiode worden de Spaanse cavaboeren geconfronteerd met uitdagingen die hun productie en inkomsten beïnvloeden. De droogte heeft een directe impact gehad op de wijngaarden. Met verschrompelde druiven en afstervende wijnstokken als trieste gevolgen. Een van de grootste cavaproducenten ter wereld, Freixenet, heeft zelfs genoodzaakt gezien om een groot deel van haar personeel tijdelijk op non-actief te zetten.

Prijzen zullen stijgen

Helaas is het onvermijdelijke gevolg van deze situatie dat de prijzen van Spaanse cava binnenkort zullen stijgen. Dit is geen nieuws waar we graag mee komen, vooral omdat Vlaanderen een belangrijke markt is voor cavaproducenten. De verwachting is dan ook dat deze prijsstijgingen doorgerekend zullen worden aan de consument.

Wim Vanleuven, zaakvoerder van het gerenommeerde wijnimportbedrijf 'La Buena Vida', deelt zijn inzichten: "De prijzen van Spaanse cava zijn vandaag de dag al met zo'n 10 tot 20 procent gestegen, en dit zal hoogstwaarschijnlijk worden doorberekend aan de consument."

Er is altijd hoop

Maar laten we niet vergeten dat er altijd hoop is, zelfs in tijden van uitdaging. Terwijl traditionele wijnregio's zoals die in Spanje, Italië, Griekenland en Zuid-Californië het risico lopen om tegen 2100 te verdwijnen als gevolg van droogte en hittegolven, kunnen nieuwe regio's opkomen als potentiële wijnproducenten. Denk aan Noord-Frankrijk, België en het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Deze regio's kunnen door de warmere temperaturen transformeren tot bloeiende wijnregio's.

Kortom, hoewel de prijzen van Spaanse cava kunnen stijgen als gevolg van de aanhoudende droogte, blijft de wereld van wijn dynamisch en vol mogelijkheden. Blijf genieten van deze sprankelende traktatie. En wie weet ontdekken we binnenkort nieuwe favoriete wijnen uit onverwachte hoeken.

bron: VRT NWS

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram