Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

SPANJE ONTPOPT ZICH ALS HET BELANGRIJKSTE GOLFBESTEMMING IN EUROPA

Met zijn zonnige klimaat, gevarieerde landschappen en wereldklasse golfbanen heeft Spanje zich stevig gevestigd als de meest gewilde bestemming voor golfers in Europa. Jaarlijks trekt het land een indrukwekkende 1,2 miljoen reizigers van over de hele wereld aan, wat bijdraagt aan een verbazingwekkende omzet van bijna 13 miljard euro. De golfindustrie stimuleert niet alleen de economie, maar biedt ook directe en indirecte werkgelegenheid aan meer dan 120.000 mensen.

Golfers die Spanje bezoeken overtreffen gemiddeld genomen de gewone toerist qua bestedingen en duur van het verblijf. In 2018 gaven golfliefhebbers gemiddeld ongeveer 324 euro per dag uit, wat aanzienlijk hoger is dan de 154 euro die toeristen in alle sectoren gemiddeld uitgaven. Bovendien verlengen golfers hun verblijf, met een gemiddelde van bijna 12 dagen in vergelijking met het gemiddelde van 7,4 dagen voor algemeen toerisme. Dit patroon van langdurig verblijf in golftoerisme helpt bij het promoten van bestemmingen buiten de traditionele vakantieseizoenen, wat zorgt voor een duurzamere stroom van bezoekers.

Een recente enquête uitgevoerd voor de Asociación Española de Campos de Golf onthulde dat buitenlandse golfende toeristen aanzienlijke investeringen hebben gedaan in de Spaanse vastgoedmarkt. Ze bezitten meer dan 280.000 woningen in het land, met een geschatte investeringswaarde van maar liefst 42 miljard euro. Van de 4,2 miljoen geregistreerde spelers in Europa kiest meer dan een kwart Spanje als hun golfparadijs, wat de ongeëvenaarde aantrekkingskracht op de golfgemeenschap onderstreept. Bovendien heeft Spanje een prominente positie in het organiseren van professionele internationale toernooien op het Europese vasteland, waardoor zijn reputatie als vooraanstaande golfbestemming verder wordt versterkt.

Het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Ierland zijn de belangrijkste landen waaruit Spanje de meest toegewijde golfers verwelkomt. Andalusië, Madrid en Catalonië zijn de regio's die het meest profiteren van deze golftoerisme-golf. Alleen al in 2018 bezochten bijna 402.000 Britse, 173.000 Duitse en 275.000 Scandinavische golfers Spanje. Britse golfers gaven gemiddeld 2.807 euro per reis uit, met een dagelijkse gemiddelde uitgave van 248 euro per persoon. Zweedse golfers toonden nog grotere financiële betrokkenheid en gaven gemiddeld 5.214 euro per persoon per reis uit, met een dagelijkse uitgave van 478 euro per persoon. Duitsers hadden gemiddelde uitgaven van 3.910 euro per persoon per reis, met 343 euro per dag. De Ieren stonden bovenaan de lijst met de hoogste uitgaven, waarbij ze 6.014 euro aan accommodatie en 584 euro aan dagelijkse kosten besteedden.

Andalusië kwam naar voren als de regio met de hoogste omzet die rechtstreeks wordt gegenereerd door golfbanen, met een totaal van 217 miljoen euro. Madrid en Catalonië volgden op de voet met respectievelijk 114 miljoen euro en 87,3 miljoen euro aan inkomsten, wat een aanzienlijke bijdrage leverde aan de lokale economieën. Naast de economische voordelen heeft het golftoerisme geleid tot extra investeringen in onroerend goed, waarbij de totale waarde van dergelijke investeringen in Spanje's golfindustrie een verbluffende 41,9 miljard euro bereikt. Met name in Andalusië bezitten 102.439 buitenlandse golfers onroerend goed, met een gemiddelde waarde van 147.242 euro. Valencia en Murcia hebben ook aanzienlijke vastgoedbezit door golfers, met respectievelijk 101.179 en 29.051 eigendommen.

Wat betreft het eigendom van golfbanen heeft Spanje 393 verenigingen, die gezamenlijk een gemiddelde omzet van 1,98 miljoen euro per jaar genereren. Gemeentelijke golfbanen waren goed voor 805.000 euro, terwijl door leden beheerde golfbanen hogere opbrengsten genereerden, tot 3,4 miljoen euro per jaar. Greenfees voor 18 holes tijdens het hoogseizoen bedroegen gemiddeld ongeveer 90 euro, waarbij eigenaren een winst van 5,80 euro per ronde behaalden. Het rapport benadrukte echter dat 57% van de verenigingen die golfbanen beheren moeite had om winstgevend te worden vanwege hoge vaste kosten en een zware belastingdruk.

De positie van Spanje als het golfparadijs van Europa wordt verder versterkt door zijn vermogen om fervente golfers aan te trekken, met opmerkelijke banen, gunstig weer en een gevarieerd aanbod aan ervaringen. Met zijn aanzienlijke bijdragen aan de economie, werkgelegenheid en vastgoedmarkt blijft het golftoerisme in Spanje floreren, wat een rooskleurige toekomst belooft voor de branche en het land als geheel.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto (c) Anoreta Golfresort www.anoretaresort.com

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram