Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

SPANJE VERBIEDT GEBRUIK VAN MENSEN MET DWERGGROEI IN STIERENGEVECHTEN

Het Spaanse parlement heeft onlangs een wet goedgekeurd die het gebruik van mensen met dwerggroei als clowns in stierengevechten verbiedt. Dit besluit is een belangrijke stap voorwaarts in het beschermen van de rechten en de menselijke waardigheid van mensen met een handicap in Spanje.

Stierengevechten zijn al lang een controversieel onderwerp in Spanje en worden door velen gezien als wreed en barbaars. Naast het mishandelen van de stieren was er ook sprake van het vernederen van mensen met dwerggroei, die werden gebruikt als clowns om het publiek aan te moedigen tijdens het spektakel. Dit gebruik werd door velen als zeer beledigend en denigrerend beschouwd, aangezien deze mensen werden ingezet voor het vermaak van anderen en niet werden behandeld als volwaardige leden van de samenleving.

Met deze nieuwe wet is het nu verboden om shows of recreatieve activiteiten te organiseren waarbij mensen met een handicap worden gebruikt om het publiek belachelijk te maken of te bespotten op een manier die in strijd is met de menselijke waardigheid. Dit betekent dat mensen met een handicap kunnen deelnemen aan openbare evenementen en recreatieve activiteiten, inclusief stierengevechten, zonder discriminatie of uitsluiting die hun recht om volledig opgenomen te worden in de gemeenschap schaadt.

De voorzitter van de Spaanse Commissie van Vertegenwoordigers van Personen met een Handicap (CERMI) in Andalusië, Marta Castillo, benadrukte dat dit een belangrijke stap is in de erkenning van de menselijke waardigheid van mensen met een handicap. "Wij zijn geen clowns", aldus Castillo. "De clown trekt zijn kostuum aan en uit, maar wij zijn 24 uur per dag wie we zijn."

Het is belangrijk om te benadrukken dat mensen met een handicap niet moeten worden gebruikt voor vermaak of als objecten van spot. In plaats daarvan moeten zij volledig worden geïntegreerd in de samenleving en worden behandeld met respect en waardigheid. Met deze nieuwe wet heeft Spanje een belangrijke stap gezet in de goede richting en laten zien dat het zich inzet voor de rechten en het welzijn van alle burgers, inclusief mensen met een handicap.
Meer Spanje nieuws klik hier

(c) Foto door Chris Richards:
https://www.pexels.com/nl-nl/foto/stad-mensen-straat-horizon-13628120/

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram