Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Tolox en Fuente de Piedra: Spanje's Nieuwste Toetreders tot de Pueblos Magicos

In het hart van Spanje,  te midden van schilderachtige landschappen, staan twee charmante steden op het punt om toe te treden tot de prestigieuze Liga van Pueblos Magicos - Tolox en Fuente de Piedra. Het manifest van Pueblos Magicos stelt treffend: "Veel steden zijn mooi, historisch en betoverend... maar slechts een paar zijn magisch." Deze twee parels staan op het punt bezoekers te betoveren met hun unieke mix van geschiedenis, natuurlijke schoonheid en betoverende lokale cultuur.

Tolox: Een Reis Door de Tijd

Tolox, met zijn geplaveide straten en witgekalkte huizen, straalt een tijdloze charme uit die bezoekers naar een ander tijdperk transporteert. Doordrenkt van geschiedenis, kan deze stad haar oude wortels traceren tot aan de Romeinse tijd. Verscholen in het natuurpark Sierra de las Nieves biedt Tolox een betoverend decor van weelderig groen en schilderachtige bergen.

Een van de opvallende kenmerken van Tolox is zijn historische spa, bekend om zijn therapeutische zwavelhoudende wateren. De toewijding van de stad aan het behoud van haar cultureel erfgoed is duidelijk zichtbaar in de goed bewaard gebleven architectuur, waaronder de Kerk van San Miguel en het Kasteel van Tolox, die beide getuigen van het rijke verleden van de stad.

Fuente de Piedra: Waar Flamingo's Dansen

Fuente de Piedra is daarentegen een rustig stadje met een verrassend natuurlijk schouwspel - een lagune die tijdelijk het thuis wordt van duizenden flamingo's. De Laguna de Fuente de Piedra, een zoutwaterlagune, verandert tijdens het broedseizoen van de flamingo's in een levendig roze paradijs, wat het een must-see maakt voor natuurliefhebbers.

De stad zelf weerspiegelt de traditionele Andalusische charme, met zijn witgekalkte gebouwen versierd met kleurrijke bloemen. De Kerk van Nuestra Señora de las Virtudes en het Stadhuisplein behoren tot de architectonische hoogtepunten die bijdragen aan de aantrekkingskracht van Fuente de Piedra.

Behoud van Erfgoed en Cultuur

Zowel Tolox als Fuente de Piedra hebben zich ingezet voor het behoud van hun cultureel erfgoed, een sleutelcriterium voor de Pueblos Magicos-aanduiding. Lokale ambachtslieden, bedreven in traditionele ambachten, dragen bij aan de levendige culturele scènes van de steden. Bezoekers kunnen ambachtenmarkten verkennen, waar de talenten van lokale kunstenaars worden tentoongesteld en een unieke kans bieden om een stukje van de magie van de steden mee naar huis te nemen.

Gemeenschapsbetrokkenheid

Het initiatief Pueblos Magicos legt een sterke nadruk op gemeenschapsbetrokkenheid, en zowel Tolox als Fuente de Piedra nemen actief deel aan het bevorderen van een gevoel van lokale trots en eenheid. Festivals, traditionele vieringen en gemeenschapsevenementen bieden bezoekers een authentieke ervaring, waardoor ze zich kunnen onderdompelen in het culturele tapijt van de steden.

Terwijl Tolox en Fuente de Piedra zich voorbereiden om toe te treden tot de exclusieve groep van Pueblos Magicos, staan ze als getuigenis van de rijke culturele en natuurlijke diversiteit van Spanje. Met een toewijding aan het behoud van hun erfgoed, het tonen van unieke natuurlijke wonderen en het bevorderen van gemeenschapsbetrokkenheid, belichamen deze steden de magie die hen onderscheidt. Terwijl bezoekers op reis gaan om de charme van Tolox en de met flamingo's gevulde landschappen van Fuente de Piedra te verkennen, zullen ze ongetwijfeld de betovering ontdekken die een ware Pueblo Magico definieert.

Meer Spanje-nieuws, klik hier

(c) foto: www.toloxturismo.com 

bron: www.pueblosmagicos.es

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram