Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

VAARWEL TEGEN HET "VERANILLO" TERWIJL NOORDELIJKE WINDEN VOOR EEN TEMPERATUURDALING ZORGEN

Terwijl we afscheid nemen van het "veranillo" of kleine zomer die de eerste dagen van mei kenmerkte, maakt een meer lenteachtige sfeer zijn intrede met een aanzienlijke daling van de temperaturen in het noordelijke deel van het Iberisch Schiereiland. De komst van noordelijke winden kondigt het begin aan van een nieuw weerspatroon, dat mogelijk verdere temperatuurdalingen met zich meebrengt in de komende dagen.

Volgens de voorspelling van het Staats Meteorologisch Agentschap (Aemet), zoals gemeld door Servimedia, zullen de temperaturen licht stijgen op de Canarische Eilanden, terwijl ze een daling zullen ondergaan op het vasteland en de Balearen, behalve in Extremadura en West-Andalusië, waar de temperaturen relatief stabiel zullen blijven. De meest opvallende temperatuurdalingen worden verwacht in Huesca, Logroño, Teruel en Zaragoza, waar de temperaturen tot wel acht graden kunnen dalen. Ook Lleida kan een daling van zeven graden verwachten, en Cuenca kan een afname van zes graden ervaren.

Wat betreft de hitte zullen de steden Córdoba en Sevilla het warmst zijn, met temperaturen tot 35°C, gevolgd door Huelva met 34°C, Granada met 32°C en Badajoz en Jaén met 31°C. Aan de andere kant zullen bepaalde regio's koelere temperaturen ervaren, met name Vitoria met 15°C, Pamplona en Santander met 16°C, Oviedo en San Sebastián met 17°C, en A Coruña en Bilbao met 18°C.

De lucht zal overwegend bewolkt zijn in het meest noordelijke deel van het schiereiland en de Balearen, waar over het algemeen zwakke neerslag wordt verwacht. In het noordoosten van Catalonië kan de neerslag in de middag intensiveren, mogelijk vergezeld van onweersbuien. Ondertussen kunnen de zuidelijke delen van het land zonnige omstandigheden verwachten. De rest van het schiereiland zal vanaf het middaguur gedeeltelijk tot overwegend bewolkte perioden ervaren. Op de Canarische Eilanden zullen er lage wolken zijn in het noordelijke deel van de meer bergachtige eilanden, terwijl de rest van de archipel heldere luchten zal hebben.

Noordelijke winden zullen overheersen in het hele land, met kracht variërend van sterk tot stormachtig, waaiend vanuit het noordoosten op de Canarische Eilanden en vanuit het noordwesten in Ampurdán (Girona) en het lagere Ebro-gebied. In de Straat van Gibraltar en de Alboranzee zullen de winden neigen naar oostelijke richtingen.

Naarmate we overgaan van het "veranillo" naar een meer lenteweerpatroon, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de veranderende omstandigheden en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Blijf op de hoogte van lokale weersupdates en waarschuwingen om ervoor te zorgen dat je veilig en wel bent tijdens deze overgangsperiode.
Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram