Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Valentijnsdag in Spanje

Waarom vieren we Valentijnsdag? Valentijnsdag wordt in Spanje op vergelijkbare wijze gevierd als in de rest van de wereld. Stellen gaan samen uit eten, maken romantische wandelingen en genieten van quality time. Deze viering heeft haar oorsprong in het katholicisme en is geworteld in de erkenning van Sint-Valentijn als de beschermheilige van gezondheid, vriendelijkheid en liefde.

Valentijnsdag viering in Spanje 

In de meeste steden in Spanje wordt Valentijnsdag op een vergelijkbare manier gevierd. Echter, door de jaren heen zijn er enkele opmerkelijke regionale tradities ontstaan. Toch blijft de essentie van het vieren van liefde en genegenheid met een geliefde onveranderd.

Een bijzondere Valentijnsdag in Spanje 

Een opvallende uitzondering is te vinden in Catalonië, waar Valentijnsdag niet op 14 februari, maar op 23 april wordt gevierd. Catalaanse tradities verweven romantische liefde met een passie voor boeken tijdens de viering van Sant Jordi in Barcelona. Gedurende april bloeien de straten op met boekenmarkten, waar geliefden elkaar geen bloemen, maar boeken met een roos schenken, wat symbool staat voor romantiek.

Unieke Valentijnsdag in Barcelona 

Als je toevallig op 23 april in Barcelona bent, kun je genieten van een unieke Valentijnsdag. Het delen van een boek met een roos erin wordt beschouwd als een prachtig gebaar van liefde en verbinding. De stad komt tot leven met culturele festiviteiten, waardoor deze dag niet alleen romantisch, maar ook intellectueel verrijkend is.

Conclusie: Een Diversiteit aan Liefdesvieringen 

Valentijnsdag in Spanje kent een rijke diversiteit aan vieringen, van traditionele diners tot het bijzondere boek- en rozenritueel in Catalonië. Deze mix van gebruiken weerspiegelt de culturele nuances en lokale tradities die de Spaanse bevolking omarmt. Ongeacht waar je bent in Spanje, de essentie van Valentijnsdag blijft bestaan als een gelegenheid om liefde en genegenheid te vieren, zij het met een unieke regionale twist.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: Alex Green

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram