Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Het Erfgoed van Cervantes: Vélez-Málaga Sluit Zich Aan bij het Netwerk van Ciudades Cervantinas!

Vélez-Málaga

In een viering van literatuur, cultuur en geschiedenis kondigt Vélez-Málaga trots haar toetreding aan tot het geëerde netwerk van Ciudades Cervantinas. Deze belangrijke mijlpaal, gemarkeerd door een symbolische overeenkomst ondertekend tussen het stadhuis en het netwerk, onderstreept de rijke verbinding van Vélez-Málaga met Miguel de Cervantes, de illustere auteur van Don Quijote.

Het Omarmen van de Cervantesiaanse Geest

Burgemeester Jesús Lupiañez uitte de diepgewortelde banden van de stad met Cervantes. Waarbij hij zijn cruciale rol in de geschiedenis van Vélez-Málaga benadrukte. Of het nu gaat om de persoonlijke ervaringen van de auteur of geïmmortaliseerd binnen zijn literaire meesterwerken, de invloed van Cervantes doordringt het weefsel van de stad. Lupiañez's sentimenten weerspiegelen die van velen. Aangezien het erfgoed van Cervantes blijft inspireren en fascineren over generaties heen.

Een Wereldwijde Gemeenschap van Cervantijnse Steden

Vélez-Málaga voegt zich bij een prestigieuze cohort van 33 steden die drie continenten beslaan. Verenigd door hun eerbied voor het erfgoed van Cervantes. Van Alcalá de Henares tot Guanajuato, elke stad binnen het netwerk deelt een diepe verbinding met Cervantes. Of het nu gaat om zijn leven of zijn literaire werken. Directeur van Ciudades Cervantinas, José Manuel Lucía, prijst de toevoeging van Vélez-Málaga. Waarbij hij de betekenis ervan aanhaalt in het uitbreiden van het wereldwijde bereik van het netwerk.

Het Vieren van Cervantes

De toetreding van Vélez-Málaga tot het netwerk van Ciudades Cervantinas luidt een nieuw tijdperk in van culturele uitwisseling en samenwerking. Door gezamenlijke activiteiten en initiatieven streeft de stad ernaar om de blijvende invloed van Cervantes op haar culturele landschap te vieren. Van geënsceneerde bezoeken tot meeslepende culturele ervaringen, kunnen zowel inwoners als bezoekers de erfenis van Cervantes in Vélez-Málaga verkennen.

Een Visie voor de Toekomst

Wethouder voor Cultuur, Alicia Ramírez, schetst de ambitieuze doelstellingen van het stadhuis om educatieve, culturele en economische initiatieven te bevorderen die zijn gericht op Cervantes. Door een dieper begrip van het leven en werk van Cervantes te bevorderen, streeft Vélez-Málaga ernaar zichzelf te positioneren als een baken van Cervantijns erfgoed en gemeenschapsontwikkeling.

Doe Met Ons Mee op deze Literaire Reis

Terwijl Vélez-Málaga begint aan dit spannende hoofdstuk als lid van het netwerk van Ciudades Cervantinas, nodigen we je uit om met ons mee te doen aan het vieren van het blijvende erfgoed van Miguel de Cervantes. Door gedeelde ervaringen en culturele verkenningen, laten we de tijdloze bijdragen eren van een van de grootste literaire figuren in de geschiedenis. Welkom in Vélez-Málaga: waar de geest van Cervantes tot leven komt!

bron: SUR

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram