Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Verhalen en legendes van Alcaucín: een reis door geschiedenis en mythologie

Alcaucín, een charmant stadje verscholen in het hart van de Axarquía-regio in Spanje, heeft een rijke geschiedenis verweven met fascinerende verhalen en legendes. De naam "Alcaucín," afgeleid van het Arabische "alqausin," wat "de bogen" betekent, verwijst naar de historische band met het maken van bogen en pijlen. Maar buiten de naam heeft Alcaucín het voorrecht een van de eerste bewoonde gebieden in de regio te zijn. Deze intrigerende mix van geschiedenis en mythe heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op het culturele erfgoed van de stad.

Oude Wortels

De geschiedenis van Alcaucín als bewoonde plaats gaat terug tot de oudheid, zoals blijkt uit archeologische opgravingen in de nabijgelegen Boquete de Zafarraya (Boquete Gap). Deze opgravingen hebben aardewerk uit verschillende periodes en zelfs een Neanderthalerkaak opgeleverd, wat bewijs is van de vroege menselijke aanwezigheid in de regio.

Manuel Cañizares Martín: Een Opmerkelijke Figuur

Een van de meest interessante historische figuren van Alcaucín is Manuel Cañizares Martín, een kapitein die deel uitmaakte van de troepen die bekend stonden als "de laatsten van de Filipijnen." Zijn verhaal voegt diepte toe aan de geschiedenis van de stad en weerspiegelt de connecties met bredere gebeurtenissen.

Legendes van Geloof en Lot

Alcaucín is doordrenkt van legendes, waarvan sommige verbonden zijn met de religieuze geschiedenis van de stad. Een van deze legendes vertelt over Sint-Patrick, die diende als bisschop van de kerk in Málaga. Volgens het verhaal bezocht Sint-Patrick de stad Zalia, die was ontstaan rond Zalia Castle in het district Alcaucín, met als doel de inwoners tot het christendom te bekeren. Ondanks twee pogingen slaagde hij er niet in, en bij zijn tweede bezoek, ontmoedigd, verliet hij de stad en keerde terug naar Málaga. Er wordt gezegd dat op die noodlottige nacht scheuren in de grond verschenen en adders tevoorschijn kwamen om de inwoners te bijten, wat leidde tot hun ondergang. Dit angstaanjagende voorval dwong de mensen de stad te verlaten, die sindsdien onbewoond is gebleven. Deze legende herinnert aan de diepgewortelde religieuze geschiedenis van de stad en de gevolgen van ongeloof.

Migratie en Herbevolking

De vluchtende inwoners zochten hun toevlucht in nabijgelegen plaatsen, waaronder Alcaucín, Periana, Canillas de Aceituno en La Viñuela. Deze migratie smeedde nieuwe verbindingen en geschiedenissen en vormde het culturele tapijt van deze regio's.

Het Raadselachtige Zalia Kasteel

Een andere bekende legende draait om de bouw van Zalia kasteel door de Arabieren, met zijn dubbele ommuurde ring. Deze vesting zou later dienen als gevangenis voor Moorse helden tijdens de opstanden van 1569. Het verhaal gaat dat de laatste koning de opdracht gaf om de vergaarde rijkdom diep in het kasteel te verbergen om de bewaring ervan te garanderen in het licht van de naderende verovering.

De verhalen en legendes van Alcaucín zijn een getuigenis van de diepgewortelde historische wortels van de stad en de blijvende kracht van mythe. Deze verhalen bieden een uniek venster op de culturele, religieuze en historische aspecten van dit charmante Spaanse stadje. Het rijke tapijt van geschiedenis en legende van Alcaucín blijft de verbeelding boeien en nodigt bezoekers uit om het fascinerende verleden en levendige heden te verkennen.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram