Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Verkenning van het historische juweel: Mercado de Atarazanas in Malaga

Diep verscholen in het hart van Malaga, staat de Mercado de Atarazanas als een getuigenis van de rijke geschiedenis en architecturale pracht van de stad. Deze levendige marktplaats, die teruggaat tot de 14e eeuw, heeft in de loop der jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan, evoluerend van een Nasrid-scheepswerf tot een bruisend centrum voor verse producten en culturele ervaringen. Haar betekenis ligt niet alleen in haar rol als winkelcentrum, maar ook als een levendig overblijfsel dat de architecturale en culturele reis van Malaga door de eeuwen heen weerspiegelt.

Een Blik op de Geschiedenis:

Oorspronkelijk dienend als een Nasrid-scheepswerf, heeft de Mercado de Atarazanas de getijden van de geschiedenis gezien. Na de christelijke verovering evolueerde het doel van het gebouw, waarbij het dienst deed als opslagplaats, arsenaal, militair hospitaal en zelfs als kazerne. Deze dynamische transformatie heeft de ruimte doordrenkt met lagen van verhalen, elk gekerfd in de muren en balken.

Architectonisch Wonder:

In 1870 werd het visioen van architect Joaquín Rucoba voor een nieuwe centrale voedselmarkt omarmd, wat een cruciaal moment in de geschiedenis van het gebouw markeerde. De San Telmo Academie voor Schone Kunsten speelde een cruciale rol in het behouden van de historische betekenis van het gebouw, door de oude monumentale poort te redden die de ingang van de hoofdgevel werd. Deze poort, ooit een doorgang naar de zee, verbindt nu bezoekers met een wereld van culinaire geneugten en culturele verkenning.

De Ziel van Malaga:

De Mercado de Atarazanas is uitgegroeid tot een essentiële ontmoetingsplaats voor de inwoners van Malaga, die zowel locals als bezoekers aantrekt. Elke dag komt de markt tot leven met de levendige energie van mensen die op zoek zijn naar verse producten, een hoofdbestanddeel van het Malagaanse dieet. Maar de markt biedt meer dan alleen boodschappen; het is een toevluchtsoord voor culinaire geneugten. De geur van tapas en sissende "pescaíto" (typische kleine gebakken visjes) zweeft door de lucht en verleidt bezoekers om de authentieke smaken van de regio te ervaren.

Behoud van Traditie:

Eén van de meest opmerkelijke aspecten van de Mercado de Atarazanas is haar vermogen om haar traditionele essentie te behouden, terwijl ze zich aanpast aan de eisen van het moderne leven. Te midden van de bruisende handel weet de markt haar historische charme te behouden, en creëert zo een harmonieuze mix van verleden en heden. De benoeming van de markt tot Cultureel Belangrijk erfgoed in 1979 weerspiegelt de toewijding om haar culturele en architecturale betekenis te behouden.

Een Terugreis in de Tijd:

Binnentreden in de Mercado de Atarazanas voelt als een reis terug in de tijd. De architectonische elementen, de levendige sfeer en de variëteit aan goederen die tentoongesteld worden, dragen allemaal bij aan een meeslepende ervaring die bezoekers verbindt met het verleden. Het is een plek waar geschiedenis en het dagelijkse leven samenkomen, en herinnert ons aan de blijvende geest van Malaga.

Openingstijden:

De Mercado de Atarazanas opent haar deuren voor het publiek van maandag tot zaterdag, beginnend om 8 uur 's ochtends en eindigend om 3 uur 's middags. Deze uren bieden ruimschoots de tijd voor zowel vroege vogels als degenen die een ochtendverkenning van dit historische juweel zoeken.

Ter conclusie staat de Mercado de Atarazanas symbool voor de rijke geschiedenis en culturele erfgoed van Malaga. Van haar oorsprong als Nasrid-scheepswerf tot haar rol van vandaag als bruisende marktplaats, belichaamt dit architecturale wonder de essentie van de stad. Wanneer bezoekers door haar gangen wandelen, zijn ze niet slechts op zoek naar verse producten; ze doorkruisen de annalen van de tijd en verbinden zich met de verhalen van degenen die voorafgingen en met de levendige geest van het hedendaagse Malaga.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto www.andalucia.org

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram