Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Vuelta a España Stuit op Obstakels bij Bedwingen van Hoogste Geasfalteerde Klim van Europa

De Vuelta a España, een van de prestigieuze Grote Rondes in het wielrennen, staat momenteel voor uitdagingen om een etappe te voltooien op La Veleta, de hoogste geasfalteerde klim in Europa. De organisatoren, onder leiding van Javier Guillén, uitten hun wens om deze opmerkelijke beklimming te laten zien, met een hoogte van meer dan 3.300 meter boven zeeniveau. Echter, door een gebrek aan benodigde vergunningen van de autoriteiten, blijft dit ambitieuze plan voorlopig onvervuld. In dit artikel onderzoeken we de betekenis van La Veleta en de obstakels die de Vuelta ervan weerhouden deze ongeëvenaarde top te veroveren.

Angstaanjagende Beklimming

La Veleta, een angstaanjagende klim van 42,5 kilometer gelegen in de Sierra Nevada, draagt de titel van niet alleen de hoogste geasfalteerde beklimming van Spanje, maar ook van heel Europa. Vanuit Granada, startend op een hoogte van 709 meter, slingert de weg omhoog met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%, met een indrukwekkende afsluiting op 3.300 meter. Deze beklimming biedt wielrenners een inspirerende uitdaging, met een verbazingwekkende verticale stijging van 2.688 meter.

De Ontoegankelijke Top

Hoewel de weg officieel eindigt op 3.300 meter, ligt de werkelijke top ruim een kilometer verder, wat het onderhandelen van een onverharde weg vereist. Ondanks de fysieke eisen van deze beklimming biedt het bereiken van La Veleta wielrenners een gevoel van voldoening en adembenemende panoramische uitzichten op het omliggende landschap. De aantrekkingskracht van het overwinnen van zo'n formidabele beklimming heeft zowel wielrenliefhebbers als organisatoren van de race geboeid.

Organisatorische Obstakels

Javier Guillén, de koersdirecteur van de Vuelta a España, onthulde tijdens een persbijeenkomst in Valladolid dat het evenement momenteel niet beschikt over de vereiste vergunningen om een etappe te laten eindigen op La Veleta. Ondanks hun respect voor het regelgevingsproces werken de organisatoren actief aan het verkrijgen van de noodzakelijke goedkeuringen. Guillén benadrukte het streven van de Vuelta om de grenzen te verleggen en mogelijk geschiedenis te schrijven met een etappefinish op een hoogte die nog nooit eerder in het Europese wielrennen is geprobeerd.

Toekomstperspectieven

Terwijl wielrenliefhebbers reikhalzend uitkijken naar de realisatie van een Vuelta-etappe op La Veleta, blijven de organisatoren vastberaden in hun streven naar de benodigde vergunningen. Het vooruitzicht om elite wielrenners te zien strijden naar de hoogste geasfalteerde top van Europa voegt een laag opwinding en anticipatie toe aan toekomstige edities van de Vuelta a España.

Conclusie

La Veleta, die trots staat op 3.300 meter, symboliseert een unieke en formidabele uitdaging voor wielrenners. Hoewel de Vuelta a España momenteel te maken heeft met regelgevende obstakels bij het tonen van deze epische beklimming, suggereert de vastberadenheid van de organisatoren dat dit ambitieuze streven in de toekomst kan worden gerealiseerd. Wielrenliefhebbers over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar de dag waarop de Vuelta de hoogste geasfalteerde beklimming in Europa bedwingt, waarmee een historisch moment in de professionele wielersport wordt gecreëerd.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: www.lavuelta.es

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram