Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Waarom worden er bovengrondse graven gebruikt in de landen rond de Middellandse Zee?

Begraafplaats Comares

Langs de Middellandse Zeekust, waar landen als Spanje, Italië, Griekenland en andere gelegen zijn, is bovengronds begraven een veelvoorkomend fenomeen. Dit is niet alleen te wijten aan de lokale culturele en religieuze tradities, maar ook aan diverse geografische en historische factoren die deze praktijk hebben beïnvloed.

Geografie

De geografie van de regio speelt een belangrijke rol. De mediterrane landen hebben vaak rotsachtige bodems, die begraven bemoeilijken. Ook zijn er regio's met een hoge waterstand, zoals kustgebieden en moerassen, waar traditioneel begraven in de grond riskant kan zijn vanwege overstromingsgevaar en bodemvochtigheid.

Historische invloeden

Historische invloeden dragen ook bij aan de prevalentie van bovengronds begraven. Denk aan de invloed van oude beschavingen zoals de Romeinen en de Grieken, die hun eigen begrafenispraktijken hadden en die vaak bovengronds plaatsvonden. Deze praktijken hebben hun stempel gedrukt op de hedendaagse begraafcultuur.

Katholicisme

Daarnaast heeft het katholicisme, dat dominant is in veel Middellandse Zee-landen, een sterke invloed op de begrafenispraktijken. Binnen het katholicisme wordt respect voor de overledene hoog in het vaandel gedragen, en bovengronds begraven wordt vaak gezien als een manier om dit respect te tonen. Het idee dat bovengronds begraven mensen dichter bij de hemel plaatst, voegt nog een diepere betekenis toe aan deze praktijk, waarbij geliefden symbolisch dichter bij de sfeer van de goden worden geplaatst.

Een rijke stinkerd

In de zeventiende eeuw was begraven in en rond de kerk de norm in steden en dorpen. Echter, de zorgvuldigheid liet soms te wensen over. Doordat er geen ruimingen plaatsvonden, raakten de kerken overvol en begonnen vloeren te verzakken door het herhaaldelijk oplichten van grafstenen. Dit resulteerde in een onaangename geur in de kerken. De oorsprong van de uitdrukking "Een rijke stinkerd" vindt hier zijn oorsprong. Bovendien verergerden epidemieën, zoals de pest in Spanje, de algehele hygiënische toestand in en rondom de kerken.

Grafkapellen, mausolea

Vaak vinden we langs de Middellandse Zeekust nissen die dienen als grafkapellen, mausolea of andere bovengrondse structuren, afhankelijk van de rijkdom van de familie. Deze architectonische meesterwerken dienen niet alleen als laatste rustplaatsen, maar ook als monumenten ter ere van de overledenen, en als plekken voor rouw en reflectie voor hun nabestaanden.

Besluit

Kortom, bovengronds begraven langs de Middellandse Zeekust heeft diepe wortels die teruggaan tot de oudheid, en wordt gevormd door een complex samenspel van geografische, historische, culturele en religieuze factoren. Het is een intrigerend fenomeen dat de diversiteit en rijkdom van de regio weerspiegelt.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram