Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Werken aan kloofwandeling in Ronda kunnen van start: verbetering van de Camino del Desfiladero del Tajo

Ronda, een pittoresk stadje in Andalusië, Spanje, staat op het punt om zijn toeristische aanbod uit te breiden met de goedkeuring van een nieuwe wandelroute in de beroemde kloof. Dit opwindende infrastructuurproject, ontworpen door de gerenommeerde architect Luis Machuca, die eerder heeft gewerkt aan de populaire toeristische attractie Caminito del Rey in Malaga, stelt bezoekers in staat om een boeiende route van 500 meter in het gebied af te leggen. Met een investering van ongeveer 1,3 miljoen euro markeert deze wandelroute de tweede fase van de befaamde Camino del Desfiladero del Tajo.

Een architectonisch wonder

De voorgestelde wandelroute in de kloof van Ronda belooft een significante toevoeging te worden aan de iconische bezienswaardigheden van de stad. Ontworpen door de gerespecteerde architect achter het Caminito del Rey-project in Malaga, biedt het project bezoekers een opwindende ervaring met behoud van veiligheid en plezier. De wandelroute biedt een uniek perspectief op de adembenemende natuurlijke omgeving en toont de indrukwekkende schoonheid van de Tajo-kloof.

Een opmerkelijke investering

De ontwikkeling van de wandelroute vertegenwoordigt een aanzienlijke investering van ongeveer 1,3 miljoen euro. Deze financiële toewijding toont de vastberadenheid van de stad om haar toeristische infrastructuur te verbeteren en bezoekers een gedenkwaardige en meeslepende ervaring te bieden. De middelen zullen worden besteed aan de bouw van de wandelroute, waarbij de structurele integriteit, veiligheidsmaatregelen en toegankelijkheid voor alle bezoekers worden gewaarborgd.

De Camino del Desfiladero del Tajo

De nieuwe wandelroute zal een essentieel onderdeel vormen van de Camino del Desfiladero del Tajo, een bestaande route die langs de prachtige Tajo-kloof loopt. De eerste fase van dit project heeft al talrijke bezoekers aangetrokken, die betoverd zijn door de natuurlijke schoonheid van het gebied. De toevoeging van de wandelroute zal deze betoverende reis verder versterken, waarbij bezoekers de kloof vanuit een uniek perspectief kunnen verkennen, onder de drie iconische bruggen door die Ronda met trots bezit.

Gecontroleerde toegang en begeleide tours

Om de veiligheid en het behoud van het natuurlijke milieu te waarborgen, zullen er toegangs- en uitgangscontroles worden uitgevoerd voor bezoekers van de wandelroute. Begeleide tours zullen worden uitgevoerd in kleine groepen, waarbij de ervaring wordt verrijkt door waardevolle inzichten en historische context te bieden. Deze maatregelen zullen helpen om de bezoekersstroom te beheren en de impact op het delicate ecosysteem van de kloof te minimaliseren.

Een kleine vergoeding voor een gedenkwaardige ervaring

Om het onderhoud en de duurzaamheid van de wandelroute en de omgeving te ondersteunen, zullen bezoekers een bescheiden vergoeding moeten betalen. Deze opbrengsten zullen bijdragen aan voortdurende behoudsinspanningen, zodat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de schoonheid van de kloof en de historische betekenis ervan. De vergoeding zal ook helpen om de lokale economie te ondersteunen en de algehele ontwikkeling van het toerisme in de regio te bevorderen.

De goedkeuring van de nieuwe wandelroute in de kloof van Ronda markeert een spannend tijdperk voor de toeristische sector van de stad. Met zijn strategische ligging, architectonische pracht en verbinding met de Camino del Desfiladero del Tajo, belooft dit project zowel binnenlandse als internationale bezoekers aan te trekken die zich willen onderdompelen in de natuurlijke wonderen van Andalusië. Terwijl Ronda blijft investeren in haar infrastructuur en erfgoed, zal deze nieuwe toevoeging ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten op iedereen die zich waagt aan dit boeiende pad.
Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto turismoderonda.es

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram