Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

XXVIII muildiermarkt in Arenas, Spanje: een eerbetoon aan het agrarisch erfgoed

Save the date: Arenas, 12 oktober 2023

In het charmante stadje Arenas, gelegen in de provincie Málaga, Spanje, komt elk jaar een unieke en hartverwarmende traditie tot leven: de XXVIII Muildiermarkt, of Feria de la Mula. Deze bijzondere markt heeft als doel de agrarische praktijken te herleven die traditioneel werden uitgevoerd met de hulp van muildieren. Arenas verandert in een feestelijk middelpunt, versierd met levendige vieringen en een breed scala aan activiteiten rondom deze geliefde dieren. Van muildierexposities tot wedstrijden, traditioneel vakmanschap en heerlijke culinaire ervaringen, de Muildiermarkt is een gekoesterd evenement dat eer betoont aan de onschatbare rol die muildieren speelden in de geschiedenis van de regio.

Agrarisch Erfgoed

De Muildiermarkt in Arenas dient als levend bewijs van het agrarisch erfgoed van de regio. Muildieren waren ooit onmisbare partners in het zware werk op het land, waar ze boeren en arbeiders bijstonden in tal van taken. Hun kracht, uithoudingsvermogen en betrouwbaarheid maakten ze tot een integraal onderdeel van het plattelandsleven, en deze markt viert hun blijvende erfenis.

Activiteiten en Tentoonstellingen

Het hart van de Muildiermarkt wordt gevormd door een verscheidenheid aan boeiende activiteiten en tentoonstellingen die de belangrijkheid van muildieren in de traditionele landbouw belichten. Bezoekers kunnen indrukwekkende muildierexposities bijwonen, het vakmanschap van het beslaan van muildieren bewonderen (herrajes), en deelnemen aan wedstrijden die de vaardigheden van de dieren benadrukken, zoals het laden, dorsen en de kunst van het tuigen.

Traditionele Races

Een van de meest verwachte evenementen van de markt zijn de traditionele muildier-, ezel- en paardenraces. Deze races zijn niet alleen spannende spektakels, maar ook een eerbetoon aan het historische belang van deze dieren in transport en arbeid. Het bijwonen van deze races is een unieke kans om de snelheid en behendigheid van deze opmerkelijke wezens te aanschouwen.

Culturele Optredens

De Muildiermarkt gaat niet alleen over muildieren; het is een viering van lokale cultuur en tradities. De markt biedt optredens van "pandas de verdiales," traditionele Andalusische muziekgroepen, evenals dans- en flamencovoorstellingen die het levendige culturele erfgoed van de regio laten zien. Bezoekers kunnen zich ook tegoed doen aan de smaken van het platteland met een proeverij van "migas arrieras" (een traditioneel Spaans gerecht gemaakt van broodkruimels) in combinatie met lokale wijn uit Arenas.

Eerbetoon aan de Arriero

De markt wordt afgesloten met een speciale ceremonie waarbij de "arriero de honor" (geëerde muilezeldrijver) wordt gekozen. Deze erkenning is een passend eerbetoon aan de mensen die in het verleden op muildieren vertrouwden voor hun levensonderhoud en hard werkten om het succes van hun agrarische inspanningen te verzekeren.

De XXVIII Muildiermarkt in Arenas is een viering van geschiedenis, cultuur en de blijvende band tussen mensen en muildieren. Het brengt hulde aan deze opmerkelijke dieren die een vitale rol speelden in de ontwikkeling van het agrarisch erfgoed van de regio. Dit jaarlijkse evenement is niet alleen een bron van trots voor de lokale gemeenschap, maar ook een boeiende ervaring voor bezoekers van dichtbij en ver weg. De Muildiermarkt in Arenas nodigt iedereen uit om terug in de tijd te stappen en de onschatbare bijdragen van muildieren aan het rijke weefsel van het plattelandsleven in Spanje te waarderen.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: www.visitacostadelsol.com

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram