Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Zoet succes: Juan Galindo's honing uit de Serranía de Ronda wint top prijzen op Expomiel 2023

In de schilderachtige regio Andalusië, verscholen in het hart van de Serranía de Ronda, heeft imker Juan Galindo uit het charmante dorp Faraján zoet succes geboekt. Zijn toewijding aan de bijenteelt en de unieke natuurlijke omgeving van de Serranía de Ronda hebben zich verenigd om een honing te creëren die zich onderscheidt als de beste in de hele regio. Deze erkenning werd bevestigd toen Juan Galindo de eerste prijs won in de categorie multiflora op de prestigieuze Expomiel 2023.

De Essentie van de Serranía de Ronda

De Serranía de Ronda, met zijn diverse flora en bloeiende ecosystemen, biedt een ideale omgeving voor bijenteelt. Deze bergachtige regio, bekend om zijn adembenemende landschappen en rijke biodiversiteit, biedt een overvloed aan wilde bloemen, kruiden en bomen die bijdragen aan het kenmerkende smaakprofiel van de hier geproduceerde honing. De synergie tussen de lokale flora en Juan Galindo's expertise heeft geleid tot een honing die de essentie van de Serranía de Ronda vastlegt.

Triomf op Expomiel 2023

Expomiel, een jaarlijks evenement dat de kunst van de bijenteelt viert en de beste honing uit de regio tentoonstelt, dient als een platform voor imkers om hun producten te tonen en te strijden om erkenning. In de editie van dit jaar stond Juan Galindo's honing in de schijnwerpers en veroverde de eerste plaats in de multiflora-categorie. De concurrentie is hevig, waardoor deze overwinning getuigt van de uitzonderlijke kwaliteit en smaak van Galindo's honing.

De Aanpak van Juan Galindo in de Bijenteelt

Het succes van Galindo wordt niet alleen toegeschreven aan de natuurlijke overvloed van de Serranía de Ronda, maar ook aan zijn zorgvuldige aanpak van bijenteelt. Bekend om zijn toewijding aan duurzame en ethische praktijken, onderhoudt hij een diepe verbinding met zijn bijen en de omgeving. Deze harmonie tussen de imker, de bijen en het landschap komt tot uiting in de ongeëvenaarde kwaliteit van zijn honing.

Smaakprofiel en Kenmerken

Het beschrijven van de smaak van Juan Galindo's honing is als een zintuiglijke reis door de Serranía de Ronda zelf. De honing heeft een rijke complexiteit, met bloemige tonen die de diverse reeks wilde bloemen in de regio weerspiegelen. De gouden kleur en fluweelachtige textuur dragen bij aan een werkelijk genot voor het gehemelte. Elke pot honing van Galindo belichaamt de terroir van de Serranía de Ronda en is daardoor een gewild delicatesse onder fijnproevers.

Lokale Impact en Erkenning

Buiten de lof op Expomiel 2023 heeft het succes van Juan Galindo positieve gevolgen voor de lokale gemeenschap. Zijn prestaties brengen aandacht voor de unieke landbouwpraktijken van Faraján en de Serranía de Ronda, wat mogelijk meer bezoekers aantrekt en bijdraagt aan de duurzaamheid van lokale bijenteelttradities.

Juan Galindo's triomf op Expomiel 2023 consolideert niet alleen zijn status als meesterimker, maar verheft ook de reputatie van honing uit de Serranía de Ronda tot nieuwe hoogten. Door zijn toewijding aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van de regio en zijn inzet voor duurzame bijenteelt, heeft Galindo niet alleen een uitzonderlijke honing geproduceerd, maar is hij ook een symbool geworden van de harmonieuze relatie tussen mens en natuur in Andalusië.

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram