Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

ZOMEROPENINGSTIJDEN BEGINNEN IN MALAGA EN STIMULEREN DE LOKALE ECONOMIE

Winkels en supermarkten in de Costa del Sol omarmen opening op zondagen en feestdagen

Het zomerseizoen is officieel van start gegaan aan de Costa del Sol in Spanje, wat goed nieuws betekent voor zowel bedrijven als winkelend publiek. Vanaf 4 juni zullen supermarkten en winkels in de regio hun deuren openen op zondagen en feestdagen, waardoor er 20 extra werkdagen beschikbaar komen voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Onder deze nieuwe regelgeving zullen verschillende steden in de provincie Málaga profiteren van verruimde openingstijden. De lijst omvat Algarrobo, Benalmádena, Estepona, Fuengirola, Málaga hoofdstad, Manilva, Marbella, Mijas, Nerja, Rincón de la Victoria en Vélez-Málaga. Gedurende het zomerseizoen zullen winkels in deze gebieden geopend zijn op de volgende data: 4, 11, 18 en 25 juni; 2, 9, 16, 23 en 30 juli; 6, 13, 15, 19, 20 en 27 augustus; en 3, 8, 10, 17 en 24 september.

Bovendien zullen commerciële etablissementen, warenhuizen en winkelcentra gedurende de maand september geopend blijven, wat zorgt voor een naadloze winkelervaring voor inwoners en bezoekers.

Deze beslissing om de openingstijden tijdens de zomerperiode te verruimen, is met enthousiasme ontvangen door zowel bedrijfseigenaren als winkelend publiek. De stap wordt gezien als een "zeer positieve" ontwikkeling, omdat het meer gemak biedt voor consumenten en tegelijkertijd de mogelijkheid biedt voor een verhoogde omzet voor lokale bedrijven.

Het is echter belangrijk om op te merken dat deze verandering in openingstijden niet zonder uitdagingen is geweest. Met name de langere openingstijden van grote winkelcentra in deze toeristische gebieden hebben onbedoelde gevolgen gehad. Sinds het begin van de pandemie hebben ongeveer 1900 kleine winkels in de hoofdstad Málaga hun deuren moeten sluiten, met als gevolg het verlies van ongeveer 4000 lokale banen. De impact op deze kleine bedrijven benadrukt de noodzaak van een evenwichtige aanpak die rekening houdt met de belangen van alle betrokken partijen.

Desondanks heeft de beslissing om opening op zondagen en feestdagen toe te staan tijdens het zomerseizoen in de Costa del Sol tot doel te voldoen aan de eisen van zowel inwoners als toeristen, terwijl het ook de lokale economie stimuleert. Naarmate bedrijven zich aanpassen aan deze veranderingen, wordt gehoopt dat de regio in de komende maanden een toename zal zien in economische activiteit en werkgelegenheid.

Ter afsluiting markeert de introductie van openingstijden op zondagen en feestdagen voor supermarkten en winkels aan de Costa del Sol een belangrijke stap om tegemoet te komen aan de behoeften van een bruisende toeristische bestemming. Met meer toegankelijkheid en meer kansen voor handel belooft het zomerseizoen in Málaga een spannende en welvarende tijd te worden voor zowel inwoners als bezoekers.
Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram