Ariyanas-wijnen triomferen op de Malaga Wine Awards 2023

In een oogverblindende tentoonstelling van excellentie en vakmanschap werd onlangs de Malaga Wine Awards 2023 afgesloten, met Bodegas Bentomiz als opvallende winnaar. Het gerenommeerde evenement vierde de beste wijnen uit de regio Sierras de Malaga, en onder de winnaars claimde Bodegas Bentomiz twee prestigieuze onderscheidingen.

Beste Witte Wijn: Ariyanas Seco Sobre Lías Finas 2022

Het spotlicht scheen fel op Bodegas Bentomiz toen hun Ariyanas Seco Sobre Lías Finas 2022 de felbegeerde titel van beste witte wijn in de categorie Sierras de Malaga won. Deze opmerkelijke jaargang, een getuigenis van toewijding en vaardigheid van de wijnmakers, betoverde de jury met zijn unieke karakter en ongeëvenaarde kwaliteit.

Ariyanas Seco Sobre Lías Finas 2022, met zijn ingewikkelde blend van smaken en een voortreffelijke balans, stak uit boven een veld van uitzonderlijke mededingers. De wijn, met precisie en passie vervaardigd, weerspiegelt het unieke terroir van de regio Sierras de Malaga en wordt daarmee een waar ambassadeur van het lokale wijnmakerserfgoed.

Beste Zoete Witte Wijn: Ariyanas Terruño Pizarroso 2021

In hun triomf zette Bodegas Bentomiz hun succes voort met de Ariyanas Terruño Pizarroso 2021, erkend als de beste zoete witte wijn in de categorie Sierras de Malaga. Deze specifieke jaargang toonde het vakmanschap van de wijngaard in het produceren van wijnen die niet alleen de essentie van de regio vastleggen, maar ook de proefervaring naar nieuwe hoogten tillen.

De erkenning van Ariyanas Terruño Pizarroso 2021 is een getuigenis van de toewijding van Bodegas Bentomiz om uitzonderlijke zoete witte wijnen te produceren. De harmonieuze mix van smaken, de genuanceerde zoetheid en de algehele finesse van deze jaargang hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de welverdiende erkenning.

De Essentie van Sierras de Malaga in Elke Slok

Beide bekroonde wijnen van Bodegas Bentomiz vatten de essentie van de regio Sierras de Malaga samen, waarbij ze de diversiteit en rijkdom van het terroir tentoonspreiden. De nauwgezette aandacht voor detail in het wijnmaakproces, gecombineerd met een diepgeworteld begrip van de lokale druivensoorten, heeft geresulteerd in wijnen die werkelijk de geest van het land weerspiegelen.

Terwijl we onze glazen heffen op Ariyanas Seco Sobre Lías Finas 2022 en Ariyanas Terruño Pizarroso 2021, vieren we niet alleen het vakmanschap van Bodegas Bentomiz, maar ook de levendige en bloeiende wijncultuur van Sierras de Malaga. Deze bekroonde wijnen nodigen liefhebbers uit om een zintuiglijke reis te maken en de unieke smaken en verhalen te ontdekken die deze regio tot een onderscheidend centrum van wijnmakersuitmuntendheid maken.

Tot slot bood de Malaga Wine Awards 2023 een platform voor wijnmakers om hun beste creaties te presenteren, en het succes van Bodegas Bentomiz dient als inspiratie voor de branche. Terwijl wijnliefhebbers over de hele wereld genieten van de smaak van deze uitzonderlijke jaargangen, worden ze uitgenodigd om de essentie van Sierras de Malaga te proeven in elke voortreffelijke slok.
Meer Spanje nieuws, klik hier

foto: bodegasbentomiz.com/