Málaga the Beautiful

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

Malaga, bruisende stad aan de Costa del Sol

Malaga is een bruisende stad aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn rijke geschiedenis en cultuur, prachtige stranden en levendige festivals.

Een van de bekendste historische monumenten van Malaga is het Alcazaba, een Moors fort dat dateert uit de 11e eeuw. Het biedt een adembenemend uitzicht op de stad en de zee. Naast het Alcazaba ligt het Romeinse theater van Malaga, dat dateert uit de 1e eeuw voor Christus en tegenwoordig nog steeds wordt gebruikt voor openluchtvoorstellingen.

De kathedraal van Malaga is ook een belangrijk monument in de stad, met zijn opvallende barokke gevel en twee imposante torens. Het is ook de thuisbasis van het Museo Catedralicio, dat een aantal belangrijke religieuze kunstwerken bevat.
Malaga heeft ook een aantal prachtige parken en tuinen, waaronder de botanische tuin La Concepción, het Parque de Málaga en het Parque del Oeste.

Het stadscentrum van Malaga is levendig en kleurrijk, met talloze winkels, restaurants en bars. Het is ook de thuisbasis van de beroemde Mercado Central de Atarazanas, een markt die bekend staat om zijn verse vis, groenten en fruit.

Malaga heeft ook een aantal levendige festivals gedurende het jaar, waaronder de Semana Santa (Heilige Week), de Feria de Agosto (Augustusfeest) en het Malaga Film Festival. De Semana Santa is een van de belangrijkste religieuze festivals in Spanje, waarbij indrukwekkende processies door de straten van de stad trekken. De Feria de Agosto is een meer feestelijke gelegenheid, met muziek, dans en stierenvechten.

Al met al biedt Malaga een schat aan culturele en historische attracties, evenals een bruisende sfeer en prachtige stranden. Het is een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar zon, zee en cultuur.

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga
Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier


Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Tickets kan je aan de voordeligste prijzen bestellen bij Tiqets  en Get Your Guide

De geschiedenis van Malaga gaat terug tot de Fenicische periode, toen de stad in 770 voor Christus werd gesticht als Malaka. Tijdens het Romeinse rijk was Málaga een belangrijk centrum voor landbouw, handel en commercie. Na de val van het Romeinse rijk werd de stad bezet door de Moren en werd het een belangrijk centrum voor landbouw, handel en commercie. Tijdens de christelijke verovering in de 15e eeuw werd Málaga onderdeel van het koninkrijk Castilië. Tijdens de 19e en 20e eeuw ontwikkelde Málaga zich als een industrieel centrum en werd het een belangrijke havenstad die Spanje met de rest van Europa en de wereld verbond. Tegenwoordig is Málaga een levendige, kosmopolitische stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en prachtige stranden. Het is ook een belangrijke toeristische bestemming, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Malaga zijn: Rincon de la Victoria, Casabermeja, AloraMijas (Pueblo & Costa) en Benalmadena (Pueblo & Costa).

Bezienswaardigheden:

Castillo de Gibralfaro

Het kasteel is gelegen op de top van de berg Gibralfaro, op een hoogte van ongeveer 130 meter boven de zeespiegel, en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de Middellandse Zee.

Het fort werd gebouwd in de 14e eeuw door de Nasrid-dynastie van Granada en diende als een defensieve structuur om de stad te beschermen tegen invallen van buitenaf. Het kasteel is omgeven door een muur van ongeveer 1700 meter lang en heeft verschillende torens en wachttorens.

Vandaag de dag is het Castillo de Gibralfaro een populaire toeristische attractie vanwege het prachtige uitzicht en de historische betekenis. Bezoekers kunnen het fort bezoeken en de verschillende ruimtes verkennen, waaronder de kapel, de wapenkamer en de waterput. Er is ook een tentoonstelling over de geschiedenis van het kasteel en de stad Malaga.

Om het Castillo de Gibralfaro te bereiken, kunnen bezoekers een korte wandeling maken vanuit het historische centrum van Malaga, of de toeristische bus nemen die regelmatig tussen het kasteel en het centrum rijdt. Het kasteel is het hele jaar door geopend voor bezoekers, behalve op speciale feestdagen.

Het Castillo de Gibralfaro biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de stad Malaga, maar ook een fascinerende kijk op de rijke geschiedenis van Andalusië en Spanje. Het is een must-see attractie voor reizigers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur.

Alcazaba of Málaga

De Alcazaba van Malaga is een middeleeuws Moors fort dat gelegen is in het centrum van de stad Malaga, in de regio Andalusië, Spanje. Het werd gebouwd in de 11e eeuw tijdens de heerschappij van de Moorse Taifa-koningen en diende als een paleis en fort voor de Moorse heersers van de stad.

De Alcazaba heeft een rechthoekige vorm en bestaat uit twee delen, de bovenste en de lagere vestingwerken. Het is gebouwd op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht op de stad Malaga en de Middellandse Zee.

De Alcazaba heeft een complex systeem van muren, torens en poorten die bezoekers kunnen verkennen, samen met verschillende binnenplaatsen en tuinen. Het gebouw is gedecoreerd met prachtige Moorse architectuur, met bogen, zuilen en mozaïektegels.

Vandaag de dag is de Alcazaba van Malaga een belangrijke toeristische attractie en een symbool van de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Bezoekers kunnen het fort bezoeken en de verschillende ruimtes verkennen, waaronder de woonvertrekken van de Moorse heersers en de oude badhuizen. Er is ook een archeologisch museum op het terrein met artefacten uit de tijd van de Moorse heerschappij.

De Alcazaba is gemakkelijk te bereiken vanuit het historische centrum van Malaga, op slechts een korte wandeling van de kathedraal en het Picasso Museum. Het is het hele jaar door geopend voor bezoekers en er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

Kortom, de Alcazaba van Malaga is een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur en een fascinerende kijk op de rijke geschiedenis van Andalusië en Spanje. Het is een must-see attractie voor reizigers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur.
Bestel uw tickets hier

Iglesia de Santiago Apóstol

De historische kerk is gewijd aan de apostel Jakobus en werd gebouwd in de 14e eeuw op de plaats van een voormalige moskee.

De kerk heeft een gotische bouwstijl en een eenvoudige maar elegante gevel. Het interieur van de kerk is prachtig gedecoreerd met kunstwerken uit de 16e en 17e eeuw, waaronder schilderijen, beelden en altaren.

Een van de meest opvallende kenmerken van de kerk is het altaarstuk, dat werd gemaakt door Pedro de Mena, een van de meest beroemde beeldhouwers uit de 17e eeuw in Spanje. Het altaarstuk toont scènes uit het leven van de apostel Jakobus, omringd door engelen en heiligen.

Naast het altaarstuk heeft de kerk ook een prachtige sacristie en een klooster dat dateert uit de 16e eeuw. Het klooster is gebouwd in de Renaissance-stijl en heeft een prachtige binnenplaats met een fontein en een galerij met bogen.

De Iglesia de Santiago Apóstol is een belangrijke culturele en religieuze bezienswaardigheid in Malaga en is een must-see voor reizigers die geïnteresseerd zijn in kunst en geschiedenis. De kerk is gelegen in het historische centrum van Malaga en is gemakkelijk te bereiken vanuit andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad, zoals de kathedraal en de Alcazaba.

Málaga Cathedral

De kathedraal van Málaga, ook bekend als de Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación, is een prachtige gotische kathedraal in het centrum van de stad. De kathedraal werd gebouwd in de 16e eeuw op de plaats van een voormalige moskee.

De kathedraal heeft een indrukwekkende façade met twee torens en verschillende beelden van heiligen en apostelen. Het interieur van de kathedraal is nog indrukwekkender, met hoge gotische bogen, prachtige glas-in-loodramen en een groot, neoklassiek altaarstuk.

Een van de meest opvallende kenmerken van de kathedraal is de 84 meter hoge toren, die een adembenemend uitzicht biedt over de stad. Bezoekers kunnen de toren beklimmen via een wenteltrap met 200 treden en genieten van een panoramisch uitzicht op de stad en de kustlijn.

De kathedraal is ook de thuisbasis van een museum, waar bezoekers een collectie religieuze kunstwerken en artefacten uit de geschiedenis van de kerk kunnen bekijken. Het museum heeft onder meer prachtige schilderijen, beelden, liturgische gewaden en boeken.

De kathedraal van Málaga is een belangrijke culturele en religieuze bezienswaardigheid en een van de meest populaire toeristische attracties in de stad. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad, zoals de Alcazaba en het Picasso Museum. De kathedraal is het hele jaar door geopend voor bezoekers en er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

Palacio Episcopal de Málaga

Het Palacio Episcopal de Málaga, ook wel bekend als het Bisschoppelijk Paleis van Malaga, is een prachtig paleis gelegen in het historische centrum van de stad. Het paleis werd gebouwd in de 18e eeuw en heeft een indrukwekkende barokke gevel.

Het paleis is de thuisbasis van het bisschoppelijk museum van Malaga, waar bezoekers een uitgebreide collectie religieuze kunstwerken en artefacten kunnen bewonderen. De collectie omvat schilderijen, beeldhouwwerken, liturgische voorwerpen, manuscripten en religieuze kledingstukken uit de 16e tot de 20e eeuw.

Een van de hoogtepunten van het museum is de reeks schilderijen van de Spaanse barokschilder Pedro de Mena, die bekend staat om zijn realistische portretten en beeldhouwwerken. Het museum heeft ook een prachtige collectie Vlaamse tapijten uit de 16e eeuw, evenals werken van andere Spaanse en buitenlandse kunstenaars.

Naast het museum heeft het paleis ook prachtige tuinen die open zijn voor het publiek. De tuinen hebben fonteinen, standbeelden en een verzameling exotische planten en bomen.

Het Palacio Episcopal de Málaga is een belangrijke culturele bezienswaardigheid en een must-see voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in religieuze kunst en geschiedenis. Het paleis is gemakkelijk te bereiken vanuit andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad, zoals de kathedraal en de Alcazaba. Het museum en de tuinen zijn geopend voor bezoekers en er worden regelmatig rondleidingen georganiseerd.

Basílica y Real Santuario de Santa María de la Victoria

De Basílica y Real Santuario de Santa María de la Victoria, ook wel bekend als de Basiliek en het Koninklijk Heiligdom van Santa María de la Victoria, is een prachtige kerk gelegen in het hart van de stad. Het werd gebouwd in de 17e eeuw en is gewijd aan de Maagd Maria.

De kerk heeft een indrukwekkende barokke gevel en een groot centraal koepelgewelf, die beide prachtig zijn versierd met beelden van heiligen en andere religieuze motieven. Het interieur van de kerk is nog indrukwekkender, met prachtige schilderijen, beelden en altaarstukken die de geschiedenis van de kerk en de Maagd Maria vertellen.

Een van de meest opvallende kenmerken van de kerk is de Capilla del Tesoro, of Schatkamerkapel, waar een grote collectie religieuze kunstwerken en juwelen wordt bewaard. De kapel heeft een aantal indrukwekkende altaarstukken en reliekschrijnen, evenals een verzameling gouden en zilveren juwelen en liturgische voorwerpen.

De Basílica y Real Santuario de Santa María de la Victoria is een belangrijke culturele en religieuze bezienswaardigheid in Málaga en een populaire bestemming voor pelgrims en toeristen. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad, zoals de kathedraal en het Picasso Museum. De kerk is het hele jaar door geopend voor bezoekers en er worden regelmatig rondleidingen georganiseerd.

Iglesia del Sagrado Corazón

De Iglesia del Sagrado Corazón, ook wel bekend als de Kerk van het Heilig Hart, is een kerk gelegen in het historische centrum van Málaga. De kerk werd gebouwd in de jaren 1920 en is gewijd aan het Heilig Hart van Jezus.

De kerk heeft een prachtige neogotische gevel en een grote klokkentoren die boven de omringende gebouwen uitsteekt. Het interieur van de kerk is net zo indrukwekkend, met hoge plafonds, gotische bogen en prachtige glas-in-loodramen die het licht op een spectaculaire manier laten binnenvallen. Het altaarstuk is ook zeer opvallend, met een groot beeld van het Heilig Hart van Jezus in het midden.

De Iglesia del Sagrado Corazón is een belangrijke religieuze bezienswaardigheid in Málaga en een populaire bestemming voor pelgrims en toeristen. De kerk is gemakkelijk te bereiken vanuit andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad, zoals de kathedraal en het Picasso Museum. Bezoekers zijn welkom om de kerk te bezichtigen en de diensten bij te wonen, die regelmatig worden gehouden.

Iglesia de San Felipe Neri

De Iglesia de San Felipe Neri is een historische kerk gelegen in het centrum van Málaga. De kerk werd gebouwd in de 18e eeuw in barokke stijl en is gewijd aan San Felipe Neri, een rooms-katholieke priester en heilige.

De kerk heeft een prachtige gevel met verschillende beelden van heiligen en religieuze motieven. Het interieur van de kerk is even indrukwekkend, met hoge plafonds, prachtige fresco's en beelden die de geschiedenis van de kerk en de heilige San Felipe Neri vertellen. Het altaarstuk is ook zeer opvallend, met een groot beeld van de heilige in het midden.

Een van de meest opvallende kenmerken van de kerk is het prachtige orgel, dat werd gebouwd in de 19e eeuw en nog steeds regelmatig wordt gebruikt tijdens kerkdiensten en concerten.

De Iglesia de San Felipe Neri is een belangrijke culturele en religieuze bezienswaardigheid in Málaga en een populaire bestemming voor pelgrims en toeristen. De kerk is gemakkelijk te bereiken vanuit andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad, zoals de kathedraal en het Picasso Museum. Bezoekers zijn welkom om de kerk te bezichtigen en de diensten bij te wonen, die regelmatig worden gehouden.

Iglesia de los Santos Mártires

De Iglesia de los Santos Mártires is een historische kerk gelegen in het centrum van Málaga. De kerk dateert uit de 15e eeuw en is gewijd aan twee heilige martelaren, San Ciriaco en Santa Paula.

De kerk heeft een prachtige gotische gevel met een grote klokkentoren die boven de omringende gebouwen uitsteekt. Het interieur van de kerk is net zo indrukwekkend, met hoge plafonds en gotische bogen die een sfeer van grandeur creëren. Er zijn verschillende kunstwerken en sculpturen te bewonderen, waaronder een altaarstuk met verschillende heiligen en een beeld van de Maagd Maria met het kindje Jezus.

Een van de meest opvallende kenmerken van de kerk is de crypte, waar de overblijfselen van de heilige martelaren San Ciriaco en Santa Paula liggen. Het is een populaire bestemming voor pelgrims en toeristen die de kerk bezoeken.

De Iglesia de los Santos Mártires is een belangrijke religieuze en culturele bezienswaardigheid in Málaga en een populaire bestemming voor bezoekers van de stad. De kerk is gemakkelijk te bereiken vanuit andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad, zoals de kathedraal en het Picasso Museum. Bezoekers zijn welkom om de kerk te bezichtigen en de diensten bij te wonen, die regelmatig worden gehouden.

La Concepción

La Concepción is een historische botanische tuin gelegen aan de rand van Málaga. De tuin dateert uit de 19e eeuw en is opgericht door de markies en markiezin van Casa Loring als een privétuin. Later werd de tuin overgedragen aan de stad Málaga en in 1990 werd het opengesteld voor publiek.

De botanische tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 23 hectare en is de thuisbasis van een enorme collectie van planten en bomen, waaronder vele exotische soorten. Er zijn verschillende tuinen en wandelpaden om te verkennen, waaronder de Palmenpromenade, de Tuin van de Grotten, de Vijvertuin en de Tropische Tuin.

Een van de meest opvallende kenmerken van La Concepción is de Victoriaanse tuinkas, die werd gebouwd in de 19e eeuw en wordt gebruikt voor het kweken van tropische planten. Het is ook de thuisbasis van een mooie waterval en verschillende vijvers met waterlelies.

La Concepción is een populaire bestemming voor zowel toeristen als inwoners van Málaga en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van Málaga met de auto of het openbaar vervoer en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omringende bergen.

Mercado Central de Atarazanas

Het Mercado Central de Atarazanas is een historische overdekte markt in het centrum van Málaga. De markt dateert uit de 14e eeuw en was oorspronkelijk een Moors scheepswerf, voordat het in de 19e eeuw werd omgebouwd tot een markt.

De markt is een populaire bestemming voor zowel toeristen als inwoners van Málaga en biedt een grote verscheidenheid aan verse producten, zoals vis, vlees, groenten en fruit, evenals een selectie van lokale specialiteiten en ambachtelijke producten. Er zijn verschillende kraampjes en verkopers te vinden in de markt, die allemaal hoogwaardige producten aanbieden.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Mercado Central de Atarazanas is de ingang, die wordt gekenmerkt door een prachtig glas-in-loodraam dat de geschiedenis van Málaga weergeeft. Het interieur van de markt is net zo indrukwekkend, met hoge plafonds en grote bogen die een sfeer van grandeur creëren.

De markt is een geweldige plek om te bezoeken om te genieten van de lokale cultuur en gastronomie van Málaga en is een geweldige plek om ingrediënten te kopen voor een picknick of een maaltijd thuis. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad, zoals de kathedraal en het Picasso Museum.

Anglican Cemetery of St. George

Het Anglicaanse Kerkhof van St. George in Malaga is een historische begraafplaats die in 1830 werd gesticht. Het is gelegen in de wijk San Miguel van de stad, in de buurt van de heuvel van Gibralfaro en het kasteel van Malaga.

Het kerkhof werd opgericht om te dienen als de begraafplaats voor de anglicaanse gemeenschap van Malaga, die voornamelijk bestond uit Britse handelaren en diplomaten die in de stad woonden en werkten. Naarmate de gemeenschap groeide, werd de begraafplaats uitgebreid en werden er meer graven aangelegd.

Op het kerkhof vindt men een groot aantal graven van prominente personen uit de geschiedenis van Malaga, waaronder veel Britse expats en andere buitenlanders die in de stad hebben gewoond. Er zijn ook graven van Spaanse families die geassocieerd zijn met de anglicaanse gemeenschap van Malaga.

Het kerkhof is nog steeds in gebruik en wordt onderhouden door de anglicaanse kerk van Malaga. Het is een rustige en vredige plek om te bezoeken en biedt een interessante kijk op de geschiedenis van de stad en de relatie tussen de Britse gemeenschap en de stad Malaga.

Palm grove and Muelle Uno. Port of Málaga

Palm Grove en Muelle Uno zijn beide gebieden in de haven van Malaga, een belangrijke commerciële en toeristische haven aan de zuidkust van Spanje.
Palm Grove, ook wel bekend als Palmeral de las Sorpresas, is een modern voetpad in het havengebied dat het stadscentrum met de haven verbindt. Het beschikt over palmbomen, tuinen, fonteinen en uitzicht op de zee en de haven, waardoor het een populaire plek is voor zowel bezoekers als de lokale bevolking. De loopbrug is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel en geopend in 2011.

Muelle Uno is een modern commercieel en recreatiegebied aan het einde van Palm Grove. Het is een winkel- en eetbestemming met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en bars met uitzicht op de haven en de zee. Het heeft een eigentijds ontwerp, met een mix van traditionele en moderne bouwstijlen, en is een populaire plek geworden voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Naast het commerciële en recreatieve aanbod is de haven van Malaga een belangrijk vervoersknooppunt voor de regio, met regelmatige veerdiensten naar bestemmingen als Melilla, Tanger en de Canarische Eilanden. De haven dient ook als toegangspoort tot het historische centrum van de stad, met bezienswaardigheden zoals het fort Alcazaba en de kathedraal van Malaga.

Cementerio de San Miguel

Het Cementerio de San Miguel is een historische begraafplaats in Malaga, gelegen in de wijk San Miguel. De begraafplaats werd in 1810 opgericht en is de oudste begraafplaats van de stad die nog steeds in gebruik is.

Op het kerkhof zijn veel graven te vinden van bekende personen uit de geschiedenis van Malaga, waaronder politici, kunstenaars, schrijvers en andere prominenten. Er zijn ook veel graven van gewone mensen uit verschillende delen van de stad en uit verschillende periodes in de geschiedenis.

De begraafplaats is verdeeld in verschillende secties, waaronder een katholiek gedeelte, een protestants gedeelte en een joods gedeelte. Er is ook een kapel op de begraafplaats waar regelmatig diensten worden gehouden.

Naast zijn historische en culturele waarde, wordt de begraafplaats ook bewonderd om zijn architectuur en landschapsontwerp. Het heeft vele kenmerken van een klassieke begraafplaats, zoals rijen van grafstenen en graven in verschillende vormen en maten. Het heeft ook een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de zee.

Het Cementerio de San Miguel is open voor het publiek en is een interessante en vredige plek om te bezoeken. Het biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis en de cultuur van Malaga en is een eerbetoon aan de vele mensen die er begraven liggen.

Plaza de toros de La Malagueta

De Plaza de Toros de La Malagueta is een stierenvechtersarena in Malaga, gelegen aan de Paseo de Reding in de wijk La Malagueta. Het is een van de oudste en meest beroemde arena's van Spanje, en is gebouwd in 1874.

De arena is ontworpen in de neomudéjar-stijl, met rode bakstenen en witte pilaren die typerend zijn voor deze bouwstijl. Het heeft een capaciteit van ongeveer 14.000 toeschouwers en wordt jaarlijks gebruikt voor de Feria de Agosto van Malaga, een van de belangrijkste evenementen van de stad.

De stierenvechtersarena heeft een belangrijke rol gespeeld in de cultuur en geschiedenis van Malaga en Spanje, en heeft vele beroemde stierenvechters en artiesten ontvangen. Het heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de stierenvechterskunst en de Spaanse tradities.

Tegenwoordig is er echter toenemende kritiek op het stierenvechten en zijn er verschillende organisaties die zich inzetten voor de afschaffing van deze praktijk. Desondanks blijft de Plaza de Toros de La Malagueta een belangrijk cultureel monument en een toeristische attractie voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de stierenvechterskunst en de geschiedenis van Malaga en Spanje.

Pedregalejo, old fishing district

Pedregalejo is een oud vissersdistrict in Malaga, gelegen aan de oostelijke rand van de stad. Het was oorspronkelijk een klein vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een populaire wijk met veel restaurants, bars en strandclubs.

De wijk heeft zijn oorspronkelijke charme en karakter weten te behouden, met smalle straatjes en kleine huizen die zijn gebouwd langs de kustlijn. Veel van de oude vissershuisjes zijn omgebouwd tot restaurants en bars die gespecialiseerd zijn in visgerechten en andere lokale specialiteiten.

Pedregalejo heeft ook een prachtig strand met fijn zand en helder water, dat erg populair is bij de lokale bevolking en toeristen. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee.

Een andere bezienswaardigheid in de wijk is het Castillo de El Palo, een klein kasteel dat is gebouwd in de 19e eeuw om de kustlijn te beschermen tegen piraten. Het kasteel is nu omgebouwd tot een cultureel centrum en herbergt regelmatig tentoonstellingen en evenementen.

Pedregalejo is een geweldige plek om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van de relaxte sfeer van een oud vissersdorpje. Het is ook een uitstekende locatie om te genieten van de stranden en de Middellandse Zee.

Museo Picaso Málaga

Het Museo Picasso Málaga is een museum in Malaga, dat gewijd is aan het werk van de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso. Het museum is gevestigd in een 16e-eeuws herenhuis in het historische centrum van Malaga, en heeft een uitgebreide collectie van meer dan 200 werken van Picasso, waaronder schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en keramiek.

De collectie van het museum omvat werken uit verschillende perioden van Picasso's leven, waaronder zijn vroege realistische werken, zijn kubistische werken, zijn surrealistische werken en zijn latere werken, die gekenmerkt worden door een meer abstracte stijl. Er zijn ook werken van andere kunstenaars te zien die van invloed zijn geweest op Picasso, evenals werken van kunstenaars die hij heeft beïnvloed.

Het geboortehuis van Picasso is ook gevestigd in Malaga en is geopend voor het publiek als een museum. Het huis is een typisch Andalusisch huis uit de 19e eeuw, en is de plaats waar Picasso is geboren en zijn eerste jaren heeft doorgebracht. Het museum toont verschillende voorwerpen en foto's uit Picasso's jeugd, evenals een aantal werken die door de kunstenaar zijn geschonken aan het museum.

De Museo Picasso Málaga en het geboortehuis van Picasso zijn beide populaire attracties in Malaga, en bieden een fascinerende kijk op het leven en werk van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw. Ze zijn een must-see voor elke bezoeker die geïnteresseerd is in de kunst en geschiedenis van Spanje en de regio Andalusië.

Bestel uw tickets hier

Museo Automovilistico y de la Moda 

Het Museo Automovilistico y de la Moda is een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de auto en mode. Het museum is gevestigd in een voormalige tabaksfabriek en heeft een uitgebreide collectie van meer dan 100 auto's uit verschillende tijdperken, waaronder vintage auto's, sportauto's en luxe auto's.

Het museum biedt ook een indrukwekkende collectie mode en accessoires, waaronder haute couture, avondkleding, hoeden, tassen en schoenen. De tentoonstellingen tonen de modegeschiedenis van de 20e eeuw, met hoogtepunten uit de jaren '20, '30, '40 en '50.

Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie van Art Deco auto's, die de iconische auto-ontwerpen uit de jaren '20 en '30 tonen. De collectie omvat merken als Bugatti, Delage, Delahaye en Hispano-Suiza.

Het museum biedt ook educatieve programma's en rondleidingen voor scholen en groepen, en organiseert regelmatig evenementen en activiteiten zoals modeshows en klassieke auto-rally's.

Het Museo Automovilistico y de la Moda Malaga is een uniek museum dat zowel autoliefhebbers als fashionista's zal aanspreken, en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van mode en auto's.

Bestel uw tickets hier

Centre Pompidou

Centre Pompidou Málaga is een museum voor moderne en hedendaagse kunst gelegen in de stad Málaga. Het museum maakt deel uit van het netwerk van Centre Pompidou in Frankrijk, en is opgericht in samenwerking met de stad Málaga en de regio Andalusië.

Het museum is gehuisvest in het Cubo gebouw, een modernistisch gebouw ontworpen door de architecten Javier Pérez de la Fuente en Juan Antonio Marín Malavé. Het gebouw is gelegen in de haven van Málaga en heeft vijf verdiepingen met in totaal 6.000 vierkante meter expositieruimte.

Het museum heeft een permanente collectie van meer dan 80 werken uit de collectie van Centre Pompidou in Parijs, waaronder werken van bekende kunstenaars zoals Pablo Picasso, Joan Miró en Salvador Dalí. Naast de permanente collectie, organiseert het museum ook tijdelijke tentoonstellingen en culturele evenementen, zoals concerten, lezingen en filmvertoningen.

Het Centre Pompidou Málaga heeft een educatief programma voor zowel kinderen als volwassenen, gericht op het bevorderen van begrip en waardering voor moderne en hedendaagse kunst. Het museum biedt ook rondleidingen aan en heeft een café en een winkel waar bezoekers kunstboeken, souvenirs en cadeauartikelen kunnen kopen.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9:30 uur tot 20:00 uur.  Het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is parkeergelegenheid in de buurt.

Bestel hier uw tickets

Tablao Alegría Flamenco

Tablao Alegría Flamenco Málaga  is een flamenco-show die plaatsvindt in het centrum van de stad. Het is een van de populairste flamenco-shows in de stad en biedt een unieke ervaring om de traditionele Andalusische dans te ervaren.

De show wordt gehouden in een historisch gebouw en biedt een intieme en authentieke sfeer. Het programma bestaat uit een combinatie van zang, dans en gitaarmuziek, waarbij de artiesten de passie en emotie van de flamenco tot leven brengen.

De show duurt ongeveer 1,5 uur en omvat verschillende flamenco-stijlen, waaronder de Bulería, Soleá en Alegrías. Tijdens de show kunt u genieten van een drankje, zoals een glas wijn, terwijl u de artiesten bewondert die in traditionele Andalusische kleding optreden.

De Tablao Alegría Flamenco Málaga biedt regelmatig optredens en reserveren is aanbevolen. Het is een populaire attractie in Málaga en trekt zowel toeristen als de lokale bevolking aan. De show biedt een unieke kans om te genieten van een van de meest authentieke en gepassioneerde dansstijlen van Spanje, de flamenco.

Bestel hier uw tickets

Museum Carmen Thyssen

Het Museum Carmen Thyssen is een museum voor Spaanse kunst gelegen in het historische centrum van de stad. Het museum is vernoemd naar de Spaanse kunstverzamelaar Carmen Thyssen-Bornemisza en biedt een prachtige collectie van Spaanse kunstwerken van de 19e en 20e eeuw.

Het museum is gehuisvest in het Palacio de Villalón, een monumentaal gebouw uit de 16e eeuw dat is gerenoveerd en omgebouwd tot een modern museum. Het heeft drie verdiepingen en biedt meer dan 2000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte. Het museum heeft een permanente collectie van meer dan 230 werken, waaronder schilderijen, sculpturen en andere kunstwerken van beroemde Spaanse kunstenaars zoals Joaquín Sorolla, Francisco de Goya, en Pablo Picasso.

Het museum organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen met werken uit de collectie van Carmen Thyssen-Bornemisza en andere kunstenaars uit heel Spanje. De tentoonstellingen behandelen verschillende thema's en stijlen en bieden een unieke kans om de diversiteit van de Spaanse kunst te ontdekken.

Naast de tentoonstellingen heeft het Museum Carmen Thyssen Málaga ook educatieve programma's voor scholen en gezinnen. Het biedt ook rondleidingen in het Engels en het Spaans aan, en heeft een boekwinkel en een café waar bezoekers kunnen genieten van een drankje of een lichte maaltijd.

Het museum is dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn parkeergarages in de buurt.

Bestel hier uw tickets

Het Russisch Museum

Het Russisch Museum in Málaga is een museum voor Russische kunst, gelegen in het historische centrum van de stad. Het museum is gevestigd in een voormalig tabaksfabriek, die volledig is gerestaureerd en omgebouwd tot een modern museum.

Het museum heeft een permanente collectie van meer dan 100 kunstwerken uit de 15e tot de 20e eeuw, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, iconen en andere kunstwerken van beroemde Russische kunstenaars zoals Kazimir Malevich, Wassily Kandinsky en Marc Chagall. De collectie omvat verschillende kunststromingen, zoals het realisme, het symbolisme, het constructivisme en het surrealisme.

Naast de permanente collectie organiseert het museum ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen met werken van andere Russische kunstenaars en thema's uit de Russische kunstgeschiedenis. Deze tentoonstellingen zijn vaak samengesteld in samenwerking met het Staatsmuseum de Hermitage in Sint-Petersburg, dat samen met de stad Málaga het museum heeft opgericht.

Het museum biedt ook educatieve programma's en rondleidingen aan, evenals lezingen, workshops en andere culturele evenementen. Het heeft ook een boekwinkel en een café, waar bezoekers kunnen genieten van een drankje en een hapje.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 09:30 tot 20:00 uur. De toegangsprijzen variëren afhankelijk van de tentoonstelling, en er zijn speciale tarieven voor studenten, senioren en groepen. Het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn parkeergarages in de buurt.

Bestel hier uw tickets

Spaanse Culturele steden in Andalusië, pittoreske witte bergdorpjes en bezienswaardigheden

Alcaucín , Algarrobo, Algodonales, Alhama de Granada, Almodóvar del Río, Almonaster la RealÁlora, Antequera, Archidona, Arcos de la Frontera, Baeza, Benahavis, Benalmadena, BenaocazCabo de GataCádiz, Canillas de Aceituna, CarbonerasCarmona, Casabermeja, Casares, Cazalla de la SierraCazorla, Cerro de HierroColmenar, Comares, Compéta, Córdoba, Cortegana, CútarEl Bosque, El Gastor, El Rocio, Frigiliana, Gaucin, Genalguacil, Gibraltar, Granada, Grazalema, HuelvaIstan, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Juzcar, La Calahorra, La Iruela, Los Romanes, Lucainena de las Torres, Malaga, Marbella, Maro, Medina-Sidonia, Mijas, Minas de Riotinto, Motril, Nerja, Ojen, Olvera, Osuna, Pampaneira, Periana, Riogordo, RodalquilarRonda, Salobreña,  Sanlucar de BarramedaSan Nicolás del PuertoSetenil de las Bodegas, Sevilla, Torrox, Ubeda, Ubrique, Vejer de la Frontera, Vélez-Málaga, Villaluenga del Rosario,  Viñuela, Zahara de la Sierra, Zuheros, Axarquia, Costa del SolTorre del Mar, Torrox Costa, Rincon de la Victoria, Playa Burriana

Alcazaba de Malaga, Alcazar de los Reyes Cristianos, Alhambra Granada, Caminito del Rey, Castillo de la CalahorraCastillo de Gibralfaro, Cueva de NerjaFuente De Los 100 Caños, La Maroma, Kathedraal van Sevilla en Giralda, Mezquita de CordobaMuseo Automovilístico Málaga, Museo Picasso Málaga, Oasys Mini HollywoodPaleis Dar al HorraReal Alcázar de Sevilla, Romeins Theater Malaga

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12