Málaga the Beautiful

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

Malaga is a city on the Costa del Sol in southern Spain. It is the capital of the province of Málaga and the sixth largest city in Spain. Málaga is known for its beaches, weather, and cultural heritage. The city has a rich history dating back to the Phoenician era, and it was later conquered by the Romans, Visigoths, and Moors.

Málaga is home to several important cultural attractions, such as the Alcazaba, a Moorish fortress, and the Cathedral of Málaga, a Renaissance-style church. The Picasso Museum, dedicated to the work of the famous artist Pablo Picasso, who was born in Málaga, is also a must-see. The city also has several other museums, including the Museum of Glass and Crystal, the Museum of Malaga, the Museum of the Sea and the Museum of Popular Arts and Customs.

Málaga is also known for its beaches, the most famous being Playa de la Malagueta and Playa del Palo. The city also offers a wide variety of restaurants and shops, as well as a lively nightlife.

Málaga Airport is one of the busiest airports in Spain, making it easily accessible for both tourists and business travelers. It's well connected by train, bus and car with the rest of Andalusia and Spain.

De geschiedenis van Malaga gaat terug tot de Fenicische periode, toen de stad in 770 voor Christus werd gesticht als Malaka. Tijdens het Romeinse rijk was Málaga een belangrijk centrum voor landbouw, handel en commercie. Na de val van het Romeinse rijk werd de stad bezet door de Moren en werd het een belangrijk centrum voor landbouw, handel en commercie. Tijdens de christelijke verovering in de 15e eeuw werd Málaga onderdeel van het koninkrijk Castilië. Tijdens de 19e en 20e eeuw ontwikkelde Málaga zich als een industrieel centrum en werd het een belangrijke havenstad die Spanje met de rest van Europa en de wereld verbond. Tegenwoordig is Málaga een levendige, kosmopolitische stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en prachtige stranden. Het is ook een belangrijke toeristische bestemming, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Malaga zijn: Rincon de la Victoria, Casabermeja, AloraMijas (Pueblo & Costa) en Benalmadena (Pueblo & Costa).

Bezienswaardigheden:

 • Castillo de Gibralfaro
  Het kasteel van Gibralfaro werd gebouwd in de 14e eeuw en is, met zijn spectaculair uitzicht over de stad, het druksbezochte monument van Málaga. In 1340 maakte de Nasrid-koning Yusuf I van het door de Feniciërs en later de Romeinen gebouwd kasteel een fort. Tijdens de Reconquista in de zomer van 1487 maakte Ferdinand er zijn verblijfplaats van. Het heeft twee rijen muren en acht torens en werd beschouwd als een oninneembare vesting die bovendien nog in verbinding lag met de Alcazaba.
 • Alcazaba of Málaga
  Alcazaba, wat in het Arabisch citadel betekent is een toeristische trekpleister omwille van zijn schoonheid en geschiedenis. Het werd gebouwd tussen 1057 en 1063 in opdracht Badis, koning Berber Taifa van Granada. Bij de bouw xerden materialen gehaald uit het nabijgelegen Romeins theater. Alcazaba werd verschillende keren gerestaureerd en het meest recent in de 20e eeuw.
 • Iglesia de Santiago Apóstol
  De kerk van Santiago Apóstol is een katholieke christelijke tempel. De stijl van de kerk, die in 1487, na de christelijke herovering, werd gebouwd  is een exponent van twee artistieke momenten: de vroege gotiek-mudejar, met een duidelijke symbiose tussen de kunst van de christelijke heroverers en de islamitische bevolking en de opkomst van de barok aan het begin van de 18e eeuw. Op 10 november 1881 werd in deze kerk de kunstenaar Pablo Picasso gedoopt.
 • Málaga Cathedral
  De kathedraal van Málaga is een rooms-katholieke kerk in de architectuurtraditie uit de Renaissance. De kathedraal bevindt zich binnen de, nu ontbrekende, middeleeuwse muren van de Moorse stad waarvan de overblijfselen het nabijgelegen Alcazaba en het kasteel van Gibralfaro omringen. Het werd gebouwd tussen 1528 en 1782, volgens de plannen van Diego de Siloe.
 • Palacio Episcopal de Málaga
  Het bischoppelijk paleis van Malaga bevindt zich op de Plaza del Obispo, dicht bij de kathedraal van Málaga. Het werd gebouwd onder de bescherming van aartsbisschop José Francisco Lasso de Castilla vanaf het jaar 1762.
 • Basílica y Real Santuario de Santa María de la Victoria
  De basiliek, het koninklijk heiligdom en de parochie van Santa María de la Victoria y de la Merced is een van de belangrijkste kerken in de stad Malaga, met het beeld van Santa María de la Victoria, beschermheilige van Malaga en zijn bisdom.
  Het is gelegen op de plaats waar koning Ferdinand de katholiek zijn kamp had tijdens de belegering en verovering van de stad in 1487, tot dat moment een belangrijke haven van het Nasrid-koninkrijk Granada.
 • Iglesia del Sagrado Corazón
  De Kerk van het Heilig Hart bevindt zich op de Plaza de San Ignacio de Loyola in het historische centrum. Het is een neogotisch werk gebouwd in 1920, volgens het project dat in januari 1907 werd opgesteld door de architect Fernando Guerrero Strachan in opdracht van de jezuïeten.
 • Iglesia de San Felipe Neri
  De kerk van San Felipe Neri, ook wel bekend als Iglesia de la Santa Cruz y San Felipe Neri, staat in de wijk San Felipe Neri. Het gebouw, uit de 18e eeuw, is het resultaat van vele uitbreidingen en hervormingen op de bouw van de primitieve kapel, die gebouwd werd door Antonio Tomás Guerrero Coronado (Adel van Málaga) en Zapata II, graaf van Buenavista.
 • Iglesia de los Santos Mártires
  De Kerk van de Heilige Martelaren is een christelijke tempel. Het is een van de vier kerken gebouwd door de katholieke vorsten binnen de ommuurde omtrek van de stad na de Castiliaanse verovering in 1487, samen met de Iglesia del Sagrario, de Iglesia de Santiago en de Iglesia de San Juan.
  De kerk werd opgericht ter ere van de martelaren Ciriaco en Paula, beschermheren van de stad. De kerk heeft verschillende hervormingen ondergaan waarbij de oorspronkelijke gotisch-mudejar-stijl is gewijzigd, waarbij voornamelijk elementen van de 18e-eeuwse rococo te zien zijn, hoewel aan de buitenkant een mudejar-toren bewaard is gebleven. Recentelijk, tussen 2020 en 2021 is de tempel hersteld en geconsolideerd.
 • La Concepción
  De botanische tuin is aangelegd door de markies en markiezin van het Huis van Loring, Jorge Loring Oyarzabal en Amalia Heredia Livermore, die allebei werden geboren uit bekende zakenmensen die naar de stad kwamen om hun fortuin te verdienen.
  La Concepcion werd al snel bekend in heel Europa, hoewel niet vanwege zijn prachtige, uitbundige tuin, maar eerder vanwege de prachtige collectie archeologische overblijfselen die te vinden zijn in het Loring Museum, een paviljoen in Dorische stijl gebouwd in 1859 op een Romeins mozaïek dat oorspronkelijk werd ontdekt in het dorp van Cartama.
 • Mercado Central de Atarazanas
  De Mercado Central de Atarazanas is een gemeentelijke markt in de Spaanse stad Malaga, in de autonome gemeenschap Andalusië. Het huidige gebouw, het werk van de architect Joaquín de Rucoba en werd gebouwd tussen 1876 en 1879 op de plaats waar vroeger een scheepswerkplaats van Nasrid-oorsprong was, waarvan alleen een marmeren deur overblijft en de naam vandaan kwam: scheepswerf.
 • Anglican Cemetery of St. George
  De Engelse begraafplaats in Málaga, waar St George's Anglican Church staat, is het resultaat van de inspiratie en bezorgdheid van William Mark, die van 1824 tot 1836 Brits consul was in Málaga. In de acht jaar dat hij in Málaga woonde voordat hij tot consul werd benoemd , had hij 'met grote walging' gekeken naar de manier waarop protestanten 's nachts begraven moesten worden op de kust, omdat degenen die een ander geloof beleden dan het katholicisme niet konden worden begraven in gewijde grond, namelijk in de parochiekerken, kloosters en begraafplaatsen van Malaga.
 • Palm grove and Muelle Uno. Port of Málaga
  Muelle Uno, gebouwd op een oude pier waar de baai van Malaga bijna versmelt met het levendige stadscentrum, is een ontwerpproject met elegante winkels, restaurants, bars en culturele locaties op één locatie. De architectuur is ingebed in een mooie moderne minimalistische stijl die doet denken aan Scandinavische stijl, en hoewel het centrum een ​​grote parkeerplaats, openbare pleinen en groene zones biedt, evenals faciliteiten voor tentoonstellingen en conferenties, is alles geïntegreerd met de bestaande stedelijke omgeving in plaats van de conventionele verticale structuur.
 • Cementerio de San Miguel
  De historische begraafplaats van San Miguel de Málaga wordt beschouwd als een van de belangrijkste historisch-monumentale begraafplaatsen van Spanje. Deze begraafplaats wordt sinds het begin van de negentiende eeuw als begraafplaats gebruikt en is een van de weinige negentiende-eeuwse necropolen die zijn aangekomen en tot op de dag van vandaag praktisch intact: de façade, de kapel, de meeste pantheons en de condoleances of wakes kamers zijn bewaard gebleven zoals ze werden gebouwd in de 19e en begin 20e eeuw.
 • Plaza de toros de La Malagueta
  La Malagueta is een arena die sinds 1876 een cultureel bezit van Spanje (BIC) is. Het is gelegen in het oostelijke district van Málaga, naast de Paseo de Reding. Het eerste evenement werd gehouden in 1876. De stijl van het gebouw is neomudéjar en heeft de vorm van een zestienhoekige zeshoek. Na een renovatie in 2010 heeft de arena nu een capaciteit voor 9.032 toeschouwers. De ring heeft een diameter van 52 meter en het complex omvat vier grote hokken, 10 kleine wachthokken, stallen, kleedkamers, een EHBO-post en diverse administratieve voorzieningen, waaronder het Museo Taurino Antonio Ordóñez museum.
 • Pedregalejo, old fishing district
 • Museo Picaso Málaga
  Málaga de stad waar Picasso geboren werd op 25 oktober 1881. In de kelders van het museum bevinden zich de oudste architectonische overblijfselen van de stad, namelijk de muren van de Fenicische stad.
  Het idee van een Picasso-museum in de geboortestad van de kunstenaar ontstond in 1953 maar het duurde tot 17 oktober 2003 vooraleer het museum de deuren opende. De permanente collectie wordt periodiek opgefrist en herzien, op deze manier treedt het museum in de voetsporen van Picasso zelf, die zijn hele leven innoveerde met zijn kunst. Het museum beschikt over 233 werken in eigen collectie die regelmatig worden aangevuld met werken uit andere collecties.
 • Museo Automovilistico y de la Moda 

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12