Betoverende Elegantie: "How the Andalusian Horses Dance"

De Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (Jerez de la Frontera) biedt een betoverende show genaamd "How the Andalusian Horses Dance". Deze equestrian ballet combineert Spaanse muziek, 18e-eeuwse kostuums en indrukwekkende paardendisciplines.

Doma Vaquera - Elegante Vaardigheden 

De show begint met een demonstratie van Doma Vaquera, een Spaanse rijdiscipline gebaseerd op traditioneel veehoeden. De ruiter bestuurt zijn paard met één hand, voert trotseren uit, schakelt tussen galopperen en voert pirouettes uit - een adembenemende start.

Klassieke Dressuur - Kunst van Verfijning 

Met de 'Colts', 'Airs on Horseback' en andere choreografieën biedt Classical Dressage een indrukwekkende vertoning. Paarden voeren geavanceerde oefeningen uit op klassieke muziek, een perfecte combinatie van elegantie en precisie.

Carriage Driving - Sierlijke Demonstratie 

Paarden tonen hun behendigheid door koetsen voort te trekken. Eens gebruikt voor transport, dienen deze koetsen nu als sport en tentoonstelling, getrokken door paarden met klassieke harnassen, bestuurd door bedreven koetsiers.

Work in Hand - Verfijnde Gehoorzaamheid 

Zelfs zonder ruiter in het zadel gehoorzaamt het paard aan commando's. Haute École dressuuroefeningen, zoals levades en caprioles, worden uitgevoerd, waarbij het paard de elegantie van gehoorzaamheid laat zien.

Carrousel - Harmonie in Beweging 

Ter afsluiting brengt de Carrousel groepen paarden en ruiters samen voor een indrukwekkende uitvoering van geavanceerde equestrian oefeningen. De harmonie tussen paarden en ruiters creëert een betoverend einde van deze unieke show.

Een Betoverende Samensmelting 

"How the Andalusian Horses Dance" is een buitengewone samensmelting van kunst, traditie en vaardigheid. Het combineert verschillende disciplines op een meeslepende manier, waardoor het publiek wordt ondergedompeld in de betoverende wereld van Andalusische paardendans.

tickets online reserveren: https://gyg.me/2FFFsmKB
kalender & prijzen:
https://www.realescuela.org/en/visits-shows/calendar-of-events/shows-calendar-2024/

Meer Spanje nieuws, klik hier