Caminito del Rey vanaf nu beter bereikbaar per trein

Caminito del Rey is een prachtige toeristische attractie in de provincie Málaga in Zuid-Spanje. Met de toevoeging van een treinstation op de Cercañas treinservice wordt het voor bezoekers veel gemakkelijker om deze adembenemende wandelroute te bereiken.

De Caminito del Rey is een wandelroute van ongeveer 7,7 kilometer lang en ligt op zo'n 100 meter hoogte boven de rivier de Guadalhorce. Het pad biedt een spectaculair uitzicht op de kloof en de omringende bergen. Het was oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 20e eeuw als een verbinding tussen twee waterkrachtcentrales, maar het pad was lange tijd in zeer slechte staat.

Sinds de renovatie in 2015 is Caminito del Rey weer open voor publiek en trekt het duizenden bezoekers per jaar. Met de toevoeging van een treinstation op de Cercañas treinservice zullen nog meer mensen in staat zijn om deze unieke en prachtige locatie te bezoeken.

De Cercanías-treindienst is een lokale treindienst in Spanje, die vaak wordt gebruikt voor woon-werkverkeer en voor reizen binnen de steden en regio's. Met de opening van de nieuwe treinstation op het El Chorro station kunnen wandelaars gemakkelijker toegang krijgen tot het pad zonder dat ze met de auto hoeven te komen. Dit is niet alleen handig voor bezoekers, maar het helpt ook om de drukte en het verkeer in het gebied te verminderen.

Al met al is het een geweldige stap voorwaarts voor het toerisme in de regio en voor degenen die de Caminito del Rey willen ervaren.