'Churroburguer': De Goede Doelen Burger van Triana

In Triana (Sevilla) bundelen de gastronomische burger en warme churros hun krachten voor een nobel doel. Een ogenschijnlijk onwaarschijnlijke combinatie op één bord, maar in Triana is alles mogelijk, vooral als het gaat om samenwerken om de buurt te ondersteunen tijdens de meest bijzondere tijden van het jaar.

Vidal Ramos en Jose María Mora, de eigenaren van Calentería El Barba en The Burger Shop respectievelijk, hebben de handen ineengeslagen om iets echt unieks te creëren. Vidal maakt al acht jaar warme churros en "calentitos de papa", terwijl Jose María gespecialiseerd is in het maken van verschillende soorten hamburgers. "Maar deze is zonder twijfel de meest bijzondere. De combinatie van smaken is explosief," zegt Jose María.

De 'Churroburguer' is een culinair meesterwerk, met 180 gram jong rundvlees, gekarameliseerde uien, cheddarkaas, roomkaas, bacon, een huisgemaakte saus, en, het meest innovatief, dit alles tussen twee churro-broodjes van Calentería El Barba.

"Dit zijn zeer speciale data, en we wilden iets innovatiefs creëren om de mensen in de buurt te helpen. Jose María is een expert in hamburgers, en ik maak al mijn hele leven churros, dus dachten we eraan om iets samen te doen. Wat we niet hadden verwacht, is dat het zo'n uniek product zou worden. We hebben veel proeven gedaan totdat we de juiste formule hadden. Eerlijk gezegd is het niet alleen omdat wij het hebben gemaakt, maar het is echt heerlijk," zegt Vidal Ramos.

De 'Churroburguer' is beschikbaar gedurende de hele kerstperiode tot 7 januari bij The Burger Shop aan de Avenida de la Ronda de Triana Nr. 11. Met een prijs van 12 euro gaat de volledige opbrengst naar de sociale eetzaal van Triana bij Nuestra Señora del Rosario.

Deze innovatieve samenwerking bevredigt niet alleen culinaire verlangens maar dient ook een nobel doel, waarbij wordt aangetoond hoe de fusie van diverse smaken vreugde brengt aan de smaakpapillen en steun aan de gemeenschap. Het is een getuigenis van de geest van Triana, waar creativiteit, vrijgevigheid en lekker eten samenkomen om een positieve impact te maken tijdens het feestseizoen.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) bron en foto: www.diariodesevilla.es